FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava-gospodarstvo-za četvrtak, 22. veljače

ZAGREB, 21. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 22. veljače.
ZAGREB, 21. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 22. veljače.

MUENCHEN - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader i predsjednik Vlade Slobodne Republike Bavarske Edmund Stoiber, zajednički će otvoriti turistički sajam CBR 2007., na kojem je Hrvatska zemlja partner. Sajam CBR će ove godine na površini od 70 tisuća četvornih metara ugostiti oko 1.500 izlagača iz preko 70 zemalja svijeta, a predviđa se da će broj posjetitelja biti veći u odnosu na prošlu godinu kada ga je posjetilo 110 tisuća ljudi. Na hrvatskom štandu veličine 400 četvornih metara, predstavlja se opća turistička ponuda, a štand ima i dio s nautičkom ponudom te prostor namijenjen turističkim zajednicama gradova, općina i županija te turističkim tvrtkama i institucijama (otvaranje u 10 sati, sajam CBR, ulaz Istok, Messegelanda 81823).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) bit će predstavljene mogućnosti uključivanja hrvatskog gospodarstva u programe Europske međuvladine organizacije za eksploataciju meteoroloških satelita (EUMETSTAT), putem objavljenih natječaja. Ti natječaji jedni su od najunosnijih u Europi, jer izgradnja jednog meteorološkog satelita stoji više od dvije milijarde eura (11 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Američka organizacija za međunarodni razvoj (USAID) i provoditelj njezinih projekata razvoja hrvatske poljoprivrede i prehrambenog sektora, tvrtka Development Alternatives Inc. (DAI), organiziraju priredbu 'Kušajte proizvode naših partnera'. Riječ je o proizvodima udruga, zadruga i poljoprivrednih tvrtki kojima je USAID pomagao u posljednje četiri godine (13.30 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Neto imovina četiriju obveznih mirovinskih fondova (OMF) u Hrvatskoj na kraju siječnja ove godine iznosila je više od 16,4 milijardi kuna, dok je imovina šest otvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova (ODMF) bila veća od 419 milijuna kuna, podaci su Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA). Doda li se tome nešto manje 65 milijuna kuna neto imovine deset zatvorenih DMF-ova, ukupna imovina svih mirovinskih fondova u Hrvatskoj na kraju siječnja ove godine iznosila je gotovo 16,9 milijardi kuna. Najveći udio u ukupnoj neto imovini obveznih mirovinskih fondova, od 40,64 posto, odnosno 6,65 milijardi kuna, na kraju siječnja imao je AZ fond. Slijedi ga Raiffeisen OMF s neto imovinom vrijednom 5,13 milijardi kuna, što predstavlja 31,31 postotni udio.

ZAGREB - Ukupna zaračunata bruto premija hrvatskih osiguravatelja iznosila je na kraju siječnja ove godine više od 782 milijuna kuna, od čega se na premije neživotnog osiguranja odnosi 601,28 milijuna kuna, a životnih 180,8 milijuna kuna, pokazuju podaci koje je objavila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa). Najveći udio u ukupnom iznosu zaračunate bruto premije, od 37,73 posto ili više od 295 milijarde kuna, na kraju siječnja imalo je Croatia osiguranje. Pritom je Croatia osiguranje u siječnju ove godine od Allianza preuzelo prvo mjesto po vrijednosti zaračunate bruto premije u segmentu životnih osiguranja.

urednica: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙