FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 19. veljače

ZAGREB, 19. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 19. veljače.
ZAGREB, 19. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 19. veljače.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) na svečanoj Skupštini, povodom 155. obljetnice, tradicionalno će dodijeliti priznanje "Zlatna kuna" najuspješnijim hrvatskim tvrtkama, bankama, osiguravajućim društvima i pojedincima. Zlatna kuna se dodjeljuje za izvrsnost poslovanja, inovaciju i životno djelo. HGK će također dodjeliti znakove "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko" te potpore iz Zaklade "Izvorno hrvatsko" kojima se pomažu projekti razvoja kvalitetnih hrvatskih proizvoda (20,00 sati, Nacionalna i sveučilišna biblioteka, Hrvatske bratske zajednice bb).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Hrvatskog ureda za osiguranje bit će predstavljen pravobranitelj na području osiguranja, a govorit će se i o radu Pravobraniteljstva na području osiguranja, kao neovisnog i samostalnog tijela za rješavanje sporova između stranaka i društava za osiguranje (11,00 sati, HUO, Martićeva 73/1).

ZAGREB - Poslovodstvo Zagrebačkog velesajma na konferenciji za novinare najavit će međunarodni sajam sporta i nautike "Sport i nautika" te međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i caternga "Hotel i Gastroteh" koji će se održati od 21. do 25. veljače (11,00 sati, ZV, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Hrvatska se po rizičnosti bankarskog posla nalazi otprilike između zemalja zapadne Europe i europskih zemalja u razvoju, no hrvatski je bankarski sektor u stanju apsorbirati značajne gubitke u slučaju pogoršanja rizičnosti, odnosno u slučaju negativnog šoka u makroekonomskom okružju, ukazuju rezultati interne analize otpornosti banaka na kreditni rizik Hrvatske narodne banke objavljeni u najnovijoj publikaciji Makrobonitetna analiza HNB-a. Prijavljena kvaliteta plasmana banaka u prvoj polovici prošle godine porasla je pa je udio najboljih plasmana na kraju lipnja iznosio 96,4 posto. Ipak, dodaje se kako bi, prema analizi MMF-a, banke u sadašnjim, dobrim vremenima trebale agresivnije stvarati kapitalne pričuve, kako bi bezbrižnije dočekale razdoblje usporavanja gospodarskog rasta.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙