FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 12. veljače

ZAGREB, 12. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za ponedjeljak, 12. veljače:
ZAGREB, 12. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za ponedjeljak, 12. veljače:

ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) i Centralna banka Republike Irske zajednički su pripremile izdanje srebrnog novca posvećenog hrvatskom kiparu Ivanu Meštroviću. Poveznica za taj poduhvat nađen je u radu "Djevojka s harfom", koji je Meštrović izradio 1927. godine na poticaj irskog pjesnik Williama Butlera Yeatsa, kao predložak za prve kovanice Slobodne Republike Irske. Izdanje srebrnog novca posvećenog Ivanu Meštroviću bit će istodobno svečano predstavljeno u Zagrebu i Dublinu, a na predstavljanju u Zagrebu sudjelovat će guverner i drugi dužnosnici HNB-a, predstavnici hrvatske Vlade, irske središnje banke i irskog veleposlanstva (u 11 sati, HNB, Trg hrvatskih velikana 3).

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u prosincu prošle godine bio je 0,3 posto manji u usporedbi sa prethodnim mjesecom, dok je u usporedbi s prosincem 2005. smanjen za 0,1 posto, prvi su rezultati Državnog zavoda za statistiku (DZS). U odnosu pak na prosječan mjesečni broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj u 2005. broj zaposlenih u prosincu 2006. bio je manji je za 0,9 posto. Istodobno je proizvodnost rada u hrvatskoj industriji u prošloj godini veća za 5,6 posto u usporedbi sa 2005. godinom.

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su u siječnju ove godine u odnosu na prosinac lani u prosjeku povećane za 0,8 posto, dok su u odnosu na siječanj 2006. u prosjeku veće za 2,2 posto, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, proizvođačke cijene u rudarstvu i vađenju povećane su na godišnjoj razini 1,7 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 9,2 posto. Proizvođačke cijene u najvažnijoj, prerađivačkoj industriji u siječnju su prema mjesecu ranije ostale na istoj razini, dok su prema siječnju lani porasle za 0,6 posto.

urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙