FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo, za utorak, 20. veljače

ZAGREB, 19. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 20. veljače.
ZAGREB, 19. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 20. veljače.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i RIBN mreža organizatori su konferencije o programima Europske zajednice - 7. okvirni program i Program za konkurentnost i inovacije. Cilj konferencije je upoznati članice HGK i druge organizacije s najznačajnijim programima Zajednice, programskim prioritetima i praktičnim informacijama o tome kako pobijediti na natječajima Europske komisije radi osiguranja potpore kvalitetnim projektnim prijedlozima (9,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Časopis Energetika-gospodarstvo-ekologija-etika (ETE) i Jadranski naftovod organizatori su promocije stručnog časopisa ETE, na kojoj će između ostaloga biti riječi i o razvojnim perspektivama Janafa (13,00 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Ulaganja u turizam u Hrvatskoj u ovoj godini planirana su u iznosu od 13,6 milijardi kuna, od čega će najveći dio investicija biti realiziran u ovoj i sljedećoj godini, a manji dio do 2009., odnosno 2010. Pokazali su to rezultati anketnog istraživanja koje je Ministrstvo mora, turizma, prometa i razvitka provelo u siječnju ove godine. Pritom će investicije u gradu Zagrebu iznositi 4,8 milijardi kuna, najvećim dijelom u komunalnu infrastrukturu, objekte termičke obrade otpada, pročišćavanje otpadnih voda itd. Po visini ulaganja slijedi Istarska županija sa 2,47 milijardi kuna. U Zadarskoj županiji planiraju se ulaganja u visini od 1,52 milijarde kuna, Splitsko-dalmatinskoj 1,47 milijardi kuna, Primorsko-goranskoj 1,24 milijarde kuna, a u Dubrovačko-neretvanskoj 1,03 milijarde kuna. Sedam kontinentalnih županija (Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska i Vukovarsko-srijemska) ukupno će uložiti 752 milijuna kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙