FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 9. veljače

ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 9. veljače.
ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 9. veljače.

MURSKO SREDIŠĆE - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec posjetit će Međumursku županiju, te u poslovnoj zoni Mursko Središće otvoriti novi poslovni kompleks Sobočan Interijeri. Tijekom posjeta Međimurju potpredsjednik Polančec obići će i Gospodarsku zonu Sjever, kao i poslovnu zonu Donji Kraljevec (11,00 sati, otvaranje poslovnog kompleksa Sobočan Interijeri u poslovnoj zoni Mursko Središće).

ZAGREB - Predstavnici tvrtke Sony Ericsson na konferenciji za novinare predstavit će nove proizvode i komentirati poslovne rezultate (11,00 sati, Club Gallery, Jarun, Malo jezero).

ZAGREB - Ekonomski fakultet Zagreb i Ekonomski fakultet Split potpisat će s udrugom Croma ugovor o suradnji, a vezano za zajednički program edukacije o korporativnom upravljanju za članove nadzornih odbora. Cilj edukacijskog programa je osnaživanje uloge nadzornih odbora u hrvatskim tvrtkama (12,00 sati, Ekonomski fakultet Zagreb, Trg J.F. Kennedya 6).

PIĆAN - Prvo službeno predstavljanje tvrtke Rockwool Adriatic koja u Pićanu ima namjeru izgraditi tvornicu kamene vune, što je investicija od 75 milijuna eura. Izgradnji te tvornice usprotivile su se pak ekološke udruge koje su i prosvjedom 27. siječnja u Pićanu zatražile obustavu gradnje. Ekološke udruge također smatraju kako je oko 6.500 potpisa građana na peticiji protiv gradnje tvornice dovoljno za raspisivanje referenduma (11,00 sati, prostorije Rockwool adriatic).

RIJEKA - Turističke tvrtke, njih dvanaest koje su najveći kreatori turističke ponude u Primorsko-goranskoj županiji ostvarile su do kraja rujna prošle godine ukupno 777,5 milijuna kuna prihoda, što je 6,1 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine, podaci su iz ankete koju je proveo županijski Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i poljoprivredu. Ukupni rashodi anketiranih tvrtaka u prva tri tromjesečja prošle godine bili su 638,8 milijuna kuna, što je, u odnosu na prvih devet mjeseci 2005., porast za 7,2 posto. Prema podatcima ankete, veće rashode od prihoda imala je samo jedna tvrtka, tri su tvrtke u 2006. imale manji ukupni prihod nego li u 2005.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙