FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 7. siječnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 7. siječnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

DHAKA - Policija je u nedjelju uvela stroge sigurnosne mjere u glavnome gradu Bangladeša, ali trodnevna se prometna blokada nastavlja. Stotine aktivista višestranačkoga saveza, koji će bojkotirati opće izbore 22. siječnja, okupljaju se na strateškim točkama Dhake kako nijedan autobus ili kamion ne bi izašli niti ušli u grad. U subotu navečer policija je zabranila okupljanja, blokade i ostale prosvjede ne bi li tako održala mir uoči izbora. No savez pod vodstvom nekadašnjeg premijera Sheikha Hasine, čelnika lige Awami najavio je da ne odustaje od prometne blokade. Duga politička kriza u Bangladešu produbila se u srijedu kad je Hasinin savez priopćio da će bojkotirati izbore, a prijelaznu vladu koja izbore organizira optužio da pogoduje drugoj strani. Izbore će bojkotirati i stranka Jatiya nekadašnjeg vojnog zapovjednika Hossaina Mohammada Ershada i Liberalna demokratska stranka koju vodi nekadašnji predsjednik A. Q. M. Badruddoza Chowdhury.

MAKASSAR - Indonezijski potpredsjednik nazvao je nesreću zrakoplova u kojem je bilo 102 putnika i člana posade "međunarodnim pitanjem" kazavši kako je neuobičajeno da da nije pronađena nikakav trag srušenog aviona nakon šest dana potrage. "Nemoguće je da je nestao", rekao je u subotu kasno navečer potpredsjednik Jusuf Kalla. "Čak ako će potrajati i jedan mjesec... moramo nastaviti potragu". Tisuće spasilačkih ekipa pretražuje guste džungle na otoku Sulawesi i more. Singapur pomaže u pregledavanju područja iz zraka, a skupina stručnjaka iz američkog Nacionalnog povjerenstva za sigurnost prometa doputovala je u subotu kako bi pomogla u potrazi za Boeingom 737 koji se od ponedjeljka drži nestalim.

ZAGREB - Snažan vjetar prizemljio je u nedjelju desetke aviona u središnjem Japanu, željeznički je promet obustavljen zbog mećave na sjeveru zemlje, a agencije javljaju da meteorolozi izdaju i nova upozorenja. Više od 170 letova na aerodromu Chubu u gradu Aichiju kraj industrijskoga središta Nagoye otkazano je zbog vjetra, objavila je televizija NHK, a prenosi Reuters. Na sjevernom otoku Hokkaidu vjetar je puhao brzinom i do 172 kilometra na sat i skidao krovove s kuća, rušio električne stupove i 5700 kuća ostavio bez struje, dodaje NHK. Japanska meteorološka služba upozorava na snažan vjetar, nemirno more i gust snijeg u većem dijelu sjevernog i istočnog Japana. U najteže pogođenim dijelovima otoka Hokkaida palo je u zadnja 24 sata više od 80 centimetara snijega, a meteorolozi najavljuju da će sniježiti i dalje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙