FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 15. prosinca 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 15. prosinca 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

MELBURN - U golemim požarima koji su zahvatili jug Australije jedna je osoba smrtno stradala, dvadesetak kuća je izgorjelo, a vatra se u petak približavala nastanjenim područjima, izvijestili su vatrogasci. Više tisuća vatrogasaca na izmaku snaga pokušava svladati desetak požara koji već dva tjedna haraju u južnoj državi Victoriji, gdje je vatrena stihija opustošila površinu dvostruko veću od površine Luksemburga. Jedan 48-godišnji muškarac smrtno je stradao u četvrtak navečer u Heyfeldu, u Gippslandu. Pregazio ga je automobil pošto je pao s prikolice, dok je pokušavao spasiti kuću od vatre, rekao je Duncan Pendrigh, glasnogovornik vatrogasne postrojbe. U požarima, kojima pogoduju vjetar i veoma visoke temperature, izgorjelo je dvadesetak privatnih kuća i zgrada. Požarima je trenutačno zahvaćeno oko 500.000 hektara, kako navodi isti izvor.

RAMALLAH - Palestinski predsjednik Mahmud Abas u petak je izrazio "žaljenje" zbog pucnjave na povorku premijera Ismaila Hanije u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, u prigodi premijerova burnog povratka u Gazu u četvrtak navečer, javlja službena agencija WAFA. Predsjednik Palestinske samouprave "izrazio je žaljenje zbog pucnjave na graničnom prijelazu u Rafahu pri dolasku povorke premijera Ismaila Hanije", piše WAFA. Hamas optužuje predsjedničku gardu podređenu Abasu i zaduženu za sigurnost na graničnom prijelazu, da je otvorila vatru u nakani da ubije Haniju. Predsjednička garda je odlučno odbacila takvu tvrdnju.

TEHERAN - Iranci su u petak počeli glasovati za lokalna vijeća i za Vijeće stručnjaka, što će biti prva provjera popularnosti za predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada. Iranci glasuju za 86 članova vijeća, među 164 kandidata i za oko 113.000 općinskih vijećnika, od 247.000 kandidata. Ovi dvostruki izbori smatraju se prvom provjerom popularnosti konzervativnog predsjednika otkako je u lipnju 2005. došao na vlast. Iranski duhovni čelnik Ajatolah Ali Hamnei je prvi ubacio listić u kutije rekavši kako tako izvršava svoju "vjersku i revolucionarnu dužnost". Zatim je kazao da dvostruki izbori "čitavom narodu daju osjećaj da sudjeluje u upravljanju zemljom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙