FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 9. prosinca 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.
ZAGREB, 9. prosinca 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

RIJEKA - Ministri vanjskih poslova zemalja Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) su na današnjem neformalnom susretu u Rijeci izrazili podršku približavanju sudionica SEECP-a euroatlantskim integracijama te naglasili važnost ovog procesa kao nezaobilaznog okvira za osiguranje stabilnosti, sigurnosti i blagostanja u ovom dijelu Europe, izjavila je hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinde Grabar-Kitarović po završetku skupa. Na sastanku je razmotreno stanje u regiji u svijetlu završnih razgovora o statusu Kosova uz zaključak da je zajednički interes zemalja jugoistočne Europe da se ovo pitanje riješi u interesu naroda kao doprinos stabilnosti ovog područja, rekla je Grabar-Kitarović. Ministri su izrazili podršku međunarodnoj zajednici u pronalaženju rješenja ovog pitanja, i to prije svih, EU i Kontaktnoj skupini.

RIJEKA - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je u Rijeci odgovarajući na pitanje novinara o slučaju povlačenja diplomata iz Los Angelesa, kazala da je on povučen zbog teže povrede radne dužnosti na prijedlog generalnog konzula RH u tome gradu. Ministrica Grabar-Kitarović je istaknula da Marko Gašpar nije otpušten nego da se samo vraća na rad u ministarstvo u Zagreb. Kazala je da je povlačenje diplomata prije isteka mandata pravo ministra te da se Gašpar može žaliti nadležnim institucijama koje će utvrditi opravdanost te žalbe. Ministrica je opovrgnula navode iz subotnjeg "Novog lista" po kojima je u ovom slučaju riječ o mobbingu dodajući da je bila "veoma neugodno iznenađena" tekstom te da "u ovom slučaju osim teže povrede radne dužnosti za povlačenje diplomata ne postoje nikakvi drugi razlozi, a naročito ne oni osobne prirode".

ZAGREB/MOSKVA - Požar koji je izbio u subotu ujutro u moskovskoj bolnici za liječenje ovisnika o drogama odnio je, prema posljednjim podacima, 45 života, izjavio je zamjenik ruskog ministra za izvanredne situacije Aleksandar Čuprijan. Svih 45 poginulih su žene, pacijentice i žensko osoblje, a 10 je osoba ozlijeđeno, javile su ruske novinske agencije. Čuprijan je istaknuo da osoblje bolnice nije poduzelo primjerene mjere za takvu situaciju. Kada se upalio požarni alarm osoblje je napustilo bolnicu, a da prije toga nije evakuiralo pacijente. Ministarstvo za izvanredne situacije ranije je priopćilo da je požar u bolnici buknuo u 1:40 sati po moskovskom vremenu na drugom katu peterokatnice gdje se nalazi ženski odjel. Žene su ostale zarobljene u zgradi jer su putevi za požarnu evakuaciju bili blokirani metalnim rešetkama. Ugušile su se od udisanja dima prije dolaska vatrogasaca.

RIM - Talijanska policija uhitila je u subotu pokraj Firence terorista Fabija Matteinija, koji je bio uključen u ubojstvo profesora Massima D'Antone u Rimu. U protuterorističkoj operaciji pripadnici karabinjera su po nalogu tužiteljstva u Rimu u mjestu Incisa Valdarno, pokraj Firence, u njegovu stanu uhitili Fabija Matteinija, člana organizacije Komunističke borbene jezgre, jednom od nasljednica Crvenih brigada. Na osnovu istrage, koja je detaljno pregledala informatički arhiv jedne "pokajnice", Matteini je sudjelovao u organiziranju atentata na savjetnika ministra rada i profesora na sveučilištu La Sapienza Massima D'Antonu u svibnju 1999. u Rimu. Matteini je uhićen odmah jer je, navodno, sutra trebao putovati u Francusku, vjerojatno u bijegu pred talijanskom istragom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙