FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić podnio ostavku

BANJA LUKA, 18. prosinca 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslovaBosne i Hercegovine Mladen Ivanić danas je pismeno podnio neopozivuostavku na funkciju, doznaje se iz izvora bliskih Ivaniću.
BANJA LUKA, 18. prosinca 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić danas je pismeno podnio neopozivu ostavku na funkciju, doznaje se iz izvora bliskih Ivaniću.

Tijekom dana očekuje se i službena izjava Mladena Ivanića koji je ostavku podnio nakon što je jučer to učinio premijer Republike Srpske Dragan Mikerević, koji se na to odlučio kad je Visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown izrekao sankcije Republici Srpskoj.

Ivanić, koji je predsjednik Partije demokratskoga progresa (PDP), odstupio je s ministarske funkcije kad je Vlada SAD uskratila vizu čelnicima PDP-a i Srpske demokratske stranke (SDS) što će vrijediti sve dok RS ne uspostavi punu suradnju s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu.

SDS i PDP predvode većinu u Parlamentu RS, a članovi ovih stranaka obnašaju većinu ključnih ministarskih funkcija u Vladi RS i dužnosti u zajedničkim organima BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙