FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Profesionalni vatrogasci dobili 12 novih vozila

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je naUčilištu vatrogastva i civilne zaštite u Zagrebu predao ključeve 12novih vatrogasnih vozila čelnicima profesionalnih vatrogasnihpostrojba iz devet hrvatskih gradova.
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je na Učilištu vatrogastva i civilne zaštite u Zagrebu predao ključeve 12 novih vatrogasnih vozila čelnicima profesionalnih vatrogasnih postrojba iz devet hrvatskih gradova.

Vozila, namjenjena prvenstveno gašenju šumskih požara, biti će raspoređena u profesionalne vatrogasne postrojbe u Osijeku, Đurđevcu, Zagrebu, Ogulinu, Drnišu, Zadru, Podstrani, Starom Gradu na Hvaru i Splitu.

Donacija je dio Vladinog projekta kojim je planirano od 2003. do 2009. vatrogasnoj zajednici predati 210 vozila. Ove su godine već isporučena 22 vozila, a novih 12, kako je istaknuo premijer Sanader, Vladin su poklon vatrogascima za božićne i novogodišnje blagdane.

Zahvaljujući se vatrogascima na "trudu i nadljudskim naporima", Sanader je kazao da su ove godine postignuti povoljniji rezultati u zaštiti od požara nego ranijih nekoliko godina. Kazao je da je potrebno što bolje se pripremiti za protupožarnu sezonu, ali i strožije kazniti one koji podmeću požare.

Kazao je da je ove godine broj požara u odnosu na lani smanjen za 47 posto i da je izgorjelo devet puta manje površine. Pozivajući se na podatke Hrvatskih šuma istaknuo je kako je šteta smanjena za 25 puta, odnosno s 1,65 milijardi kuna na 65 milijuna kuna.

Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić kazao je da je Vlada za iduću godinu izdvojila 265 milijuna kuna proračunskog novca za decentralizirano financiranje profesionalnih vatrogasnih postrojba, te pooštrila kazne za one koji izazivaju požare.

Za iduću je godinu najavio i isporuku novih 35 vatrogasnih vozila, od kojih će 20 biti spremno prije početka nove protupožarne sezone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙