FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikšić položio temeljni kamen za tvornicu u B. Manastiru

BELI MANASTIR/ OSIJEK 30. prosinca (Hina) - Nezavisni predsjedničkikandidat i poduzetnik Boris Mikšić danas je u Belom Manastiru položiotemeljni kamen za svoju novu tvornicu biorazgradive plastike, u čijuizgradnju, kako je rekao, planira u prvoj fazi uložiti oko 10milijuna eura i zaposliti 50 radnika.
BELI MANASTIR/ OSIJEK 30. prosinca (Hina) - Nezavisni predsjednički kandidat i poduzetnik Boris Mikšić danas je u Belom Manastiru položio temeljni kamen za svoju novu tvornicu biorazgradive plastike, u čiju izgradnju, kako je rekao, planira u prvoj fazi uložiti oko 10 milijuna eura i zaposliti 50 radnika.

Mikšić u Belom Manastiru planira otvoriti suvremeni pogon za proizvodnju biorazgradive plastike, čije su osnovne sirovine kukuruz i soja, a 90 posto proizvodnje planira se za izvoz u zemlje Europske unije.

Na konferenciji za novinare u Osijeku Mikšić je izjavio kako je riječ o 6. tvornici u njegovu poslovnom sustavu "Cortec", čija bi izgradnja trebala započeti u travnju iduće godine. Istaknuo je kako je riječ o novoj tehnologiji i njegovu vlastitom kapitalu, te je ocijenio kako se budućnost temelji na tehnologijama zasnovanima na ekološkim načelima.

"Predsjednik Mesić jučer je izjavio kako će u Hrvatsku dovesti kapital i nove tehnologije, a u proteklih pet godina doveo je ruski 'Mečelj', koji je upropastio sisačku željezaru, te 'Družbu Adriju', koja je ekonomski i ekološki fijasko", ocijenio je Mikšić.

Dodao je kako će projekt "Družba Adria" biti "prvi ugovor koji će raskinuti kada postane predsjednik", jer smatra da Hrvatskoj treba čisti okoliš i ekološka industrija.

"Ako postanem predsjednik, vratit ću ponos i dostojanstvo hrvatskom čovjeku i omogućiti ljudima da svoje snove ostvare u Hrvatskoj. Današnji političari Hrvatsku vode u propast jer ni jednu kunu nisu zaradili vlastitim rukama, a troše milijarde, dok mi poduzetnici znamo stvarati vrijednosti", ustvrdio je Mikšić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙