FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikšić zbog policijske zaplijene automobila otkazao predizborni skup

ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - Nezavisni predsjednički kandidatBoris Mikšić otkazao je za večeras najavljeni skup u Karlovcu jer muje, kako tvrdi, zagrebačka policija zaplijenila službeni automobil ukojem su se nalazili dokumenti potrebni za kampanju, doznaje se unjegovom izbornom stožeru.
ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić otkazao je za večeras najavljeni skup u Karlovcu jer mu je, kako tvrdi, zagrebačka policija zaplijenila službeni automobil u kojem su se nalazili dokumenti potrebni za kampanju, doznaje se u njegovom izbornom stožeru.

Mikšić je izrazio oštar prosvjed zbog postupka djelatnika Prve policijske postaje u Zagrebu koja je nakon jutrošnjeg još nerazjašnjenog izgreda, u kojem je navodno sudjelovao njegov osobni zaštitar, zadržala njegovo vozilo marke "volvo" s konzularnim tablicama, stoji u priopćenju za javnost Mikšićevog izbornog stožera .

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun u izjavi za Hinu opovrgnuo je tvrdnju Mikšićevog izbornog stožera da vozilo ima konzularne tablice.

"Automobil je američkih oznaka i nema diplomatske tablice, u vlasništvu je Borisa Mikšića i trenutno je parkiran ispred Prve policijske postaje, gdje će policija na temelju sudskog naloga pregledati vozilo u potrazi za pištoljem", kazao je Mehun. Objasnio je da je riječ o pištolju kojim je vozač Mikšićevog "volva" jutros navodno u prometu prijetio jednom građaninu.

Po Mehunovim riječima, taj je građanin slučaj prijavio policiji, a poslijepodne je pred policijskom postajom prepoznao automobil, ali ne i vozača koji mu je, kako tvrdi, prvo pokazao pištolj, a potom ga repetirao i usmjerio prema njemu.

Mehun tvrdi da policija nije zaplijenila automobil niti privela vozača. "Vozač se sam pojavio na obavijesnom razgovoru i prepoznavanju", kazao je Mehun.

Mikšić smatra da je riječ o neopravdanom postupku policije kojim se grubo krše njegova prava kao predsjedničkog kandidata jer se zadržavanjem automobila kojim se koristi u predizbornoj kampanji izravno ometa sudjelovanje u njoj.

Iz njegovog izbornog stožera najavljuju da će Mikšić zbog takvog postupka policije uputiti prosvjed Državnom izbornom povjerenstvu.

U izbornom stožeru tvrde da je Mikšićev osobni zaštitar u vrijeme kada je navodno prijetio pištoljem, oko 6,45 sati u Adžijinoj ulici, bio s Mikšićevom suprugom na tenisu, te da ga čovjek koji ga je prijavio policiji nije naknadno uspio prepoznati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙