FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikšić u Karlovcu o financiranju kampanje

KARLOVAC, 29. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat BorisMikšić danas je u Karlovcu u vezi s financiranjem predsjedničkekampanje izjavio kako je jedan od glavnih donatora kandidata MesićaINGRA, tvrtka čije je predstavnike Mesić kao predsjednik vodio uLibiju Moameru el Gadafiju, a nije vodio druge hrvatske tvrtke, kojebi mogle biti uključene u isti posao.
KARLOVAC, 29. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Boris Mikšić danas je u Karlovcu u vezi s financiranjem predsjedničke kampanje izjavio kako je jedan od glavnih donatora kandidata Mesića INGRA, tvrtka čije je predstavnike Mesić kao predsjednik vodio u Libiju Moameru el Gadafiju, a nije vodio druge hrvatske tvrtke, koje bi mogle biti uključene u isti posao.

Mikšić tvrdi da je za svoju kampanju potrošio oko 4,5 milijuna kuna i kako zna koliko što stoji netočno je da su predsjednički kandidati Mesić i Kosor potrošili koliko su prijavili, oko tri milijuna kuna. Po njegovoj procjeni to dvoje kandidata u kampanji su potrošili oko 15 milijuna kuna svaki.

Predsjednički kandidat Boris Mikšić je rekao da mu ugled u biračkog tijela raste iz dana u dan i da je danas s 26 do 29 postotaka drugi po broju sklonih mu birača.

Govoreći o oživljavanju gospodarstva u karlovačkom kraju, najavio je da će u negdašnji jugoturbinski industrijski bazen dovesti moćnu američku tvrtku General Electric te da će Karlovac postati svjetsko energetsko središte. "To je moguće samo ako s položaja predsjednika države poradim na uklanjanju administrativnih zapreka za inozemne ulagače, jer sam i sam iskusio neuspjeh ulaganja u tvrtku KGK (Kemijsko građevinka industrija Karlovac) koju sam htio kupiti prije pet ili šest godina, a od tada je u njoj dvjestotinjak radnika ostalo bez posla", rekao je Mikšić.

Na izjavu glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna da njegov automobil, koji je jučer zbog policijske obradbe zadržan, nema konzularne tablice, Mikšić je rekao da ga je 1995. Franjo Tuđman, kao predsjednik države imenovao za počasnog konzula Republike Hrvatske u SAD-u te da on i danas ima diplomatsku putovnicu i diplomatske registarske tablice.

"Policija me jučer nelegalno onemogućila da održim tri najavljena predizborna skupa u Karlovcu, gradu odakle su moji roditelji, ali unatoč tomu sigurno ću ući u drugi krug ili pobijediti već u prvom krugu", rekao je Mikšić.

Najavio je da će sutra posjetiti Beli Manastir i položiti temeljni kamen za tvornicu biorazgradive plastike. Kako je rekao, u izgradnju će uložiti deset milijuna eura svog novca, jer tom području treba radnih mjesta. Najavio je da će to ujedno biti i tehnološki centar za razvoj, posebno kao odskočna daska za mlade ljude.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙