FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mehun: u Mikšićevom automobilu nije pronađeno oružje

ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - U automobilu nezavisnogpredsjedničkog kandidata Borisa Mikšića nije pronađen pištolj kojim jenjegov osobni zaštitar navodno jutros u Zagrebu prijetio jednomgrađaninu, izvjestio je poslijepodne glasnogovornik MUP-a ZlatkoMehun.
ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - U automobilu nezavisnog predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića nije pronađen pištolj kojim je njegov osobni zaštitar navodno jutros u Zagrebu prijetio jednom građaninu, izvjestio je poslijepodne glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

"Oružje nije pronađeno a nakon pretrage u nazočnosti odvjetnika Borisa Mikšića njegov se osobni zaštitar poslije 17 sati odvezao automobilom s parkirališta Prve policijske postaje u Zagrebu, kazao je Hini Mehun.

On je opovrgnuo tvrdnje Mikšićevog izbornog stožera da je policija zaplijenila njegov službeni automobil "volvo". Mehun je rekao da je ključ automobila cijelo vrijeme bio kod Mikšićevog zaštitara koji je poslijepodne bio na obavijesnom razgovoru u policiji. Njega je, naime, prijavio građanin koji tvrdi da mu je zaštitar jutros iz tog automobila prijetio pištoljem. Građanin danas poslijepodne na policiji nije prepoznao zaštitara, ali je prepoznao automobil "volvo" američkih registarskih oznaka.

Policija je uz sudski nalog pretražila vozilo no nije pronašla pištolj. Mehun je rekao da policija nastavlja kriminalističku obradu kako bi rasvijetlila sve okolnosti jutrošnjeg incidenta i navodne prijetnje Mikšićevog zaštitara.

Iz Mikšićevog izbornog stožera poslijepodne je priopćeno da je zbog policijske zapljene automobila, u kojem se nalaze dokumenti potrebni za Mikšićevu kampanju, otkazan njegov za večeras najavljeni predizborni skup u Karlovcu. U stožeru tvrde da Mikšićev automobil ima konzularne tablice. Mikšić je postupak policije ocijenio neopravdanim smatrajući kako mu se grubo krše njegova prava kao predsjedničkog kandidata jer mu se ometa sudjelovanje u kampanji. Najavio je da će uputiti prosvjed Državnom izbornom povjerenstvu.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun odbacio je te optužbe. "Policija je u ovom slučaju postupila kao što bi postupila prema bilo kojem građaninu i odbacujemo svaki pokušaj uplitanja policije u predizbornu predsjedničku utrku", kazao je Mehun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙