FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boris Mikšić u Splitu počeo predsjedničku kampanju

SPLIT, 17. prosinca 2004. (Hina) - Nezavisni kandidat za predsjednikaRepublike Hrvatske Boris Mikšić danas je u srednjoj Dalmaciji počeoslužbenu predsjedničku predizbornu kampanju.
SPLIT, 17. prosinca 2004. (Hina) - Nezavisni kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Boris Mikšić danas je u srednjoj Dalmaciji počeo službenu predsjedničku predizbornu kampanju.

U Splitu se jutros susreo s predstavnicima splitskih stranaka - Dalmatinskog doma, Hrvatskih proljećara, Jadranske socijaldemokratske stranke, Kršćanske socijalne unije i Stranke umirovljenika, s kojima je razgovarao o njihovoj mogućoj potpori njegovoj kandidaturi.

Potporu tom kandidatu za predsjednika RH već je dala Hrvatska demokratska republikanska stranka (HDRS) koja mu je danas organizirala i konferenciju za novinare u Sinju.

Boris Mikšić rekao je novinarima da isključivo sam financira svoju predizbornu kampanju i da iza njega ne stoji niti jedan lobi. Smatra da ima velike šanse jer, kako kaže, Hrvatskoj trebaju novi političari.

Odgovarajući na upit što bi prvo učinio ako postane predsjednik, Mikšić je odgovorio da bi pod hitno raskinuo štetni ugovor Družbe Adrija, raspisao referendum o ulasku u EU i objavio tajne ugovore o, kako je kazao, rasprodaji velikih hrvatskih sustava, kao što su Ina, Hrvatske telekomunikacije i banke.

Mikšić je rekao da je za predizbornu kampanju tiskao samo 300 plakata jer je samo toliko mjesta na panoima mogao dobiti za njihovo postavljanje.

Sva su mjesta, kaže Mikšić, na panoima zauzeli Mesić i Kosor tako da jednostavno za druge ima minimalno prostora. Njegov je izborni slogan "Pravi čovjek za bolju Hrvatsku", a obvezuje se da će, kad postane predsjednik, 50 posto predsjedničke plaće uplaćivati u humanitarne svrhe te da će smanjiti proračun Ureda predsjednika za čak 50 posto. Inzistirat ću na ukidanju prekomjernih pogodnosti za političare i njihovih privilegija u državnoj službi, a osobito na smanjenju saborskih mirovina i plaća državnih dužnosnika, kaže Mikšić.

Predsjednički kandidat Boris Mikšić posjetit će popodne Tvornicu prehrambenih proizvoda u Splitu SMS kako bi njezinoj upravi predložio rješenja za oživljavanje proizvodnje, a večeras u Stobreču pokraj Splita priređuje dobrotvorni bal, čiji je prihod namijenio akciji "Hvala ti, moj dobri anđele".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙