FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikšić: imam viziju, a ne kao Mesić državnu televiziju

ZAGREB,7. prosinca(Hina) - "Vodit ću ovu naciju, jer imam viziju, a nekao Mesić državnu televiziju", izjavio je danas Boris Mikšić, prvi oddesetak kandidata za predsjednika države koji je svoju kandidaturupredao Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).
ZAGREB,7. prosinca(Hina) - "Vodit ću ovu naciju, jer imam viziju, a ne kao Mesić državnu televiziju", izjavio je danas Boris Mikšić, prvi od desetak kandidata za predsjednika države koji je svoju kandidaturu predao Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

'Dečko s Trešnjevke', kako se naziva i kaže da je ostvario američki san, kandidaturu je potkrijepio potpisima 10.653 birača.

Kao razloge zbog kojih bi građani baš njega trebali birati za predsjednika države, Mikšić navodi to što, kaže, neće biti predsjednik fikus, nego predsjednik koji će se zauzimati za snažno gospodarstvo, bolji standard građana, njihovo dostojanstvo.

Time što smo prvi uspjeli skupiti potrebne potpise pokazujemo da brzo djelujemo i nemamo birokratskih zapreka, rekao je Mikšić praćen s desetak, mahom mladih članova, svog izbornog tima.

Mikšić, koji je 1974. otišao u Sjedinjene Države i postao uspješan poslovni čovjek, na hrvatskoj političkoj pozornici pojavio se na posljednjim parlamentarnim izborima.

Ostali predsjednički kandidati, a u 'igri' ih je desetak, sa svojim kandidaturama i sa najmanje deset tisuća potpisa, moraju u DIP fizički prispjeti do 13. prosinca u 24 sata.

DIP će potom, u roku od 48 sati, objaviti listu predsjedničkih kandidata u svim dnevnim novinama i na HRT-u.

Službena izborna promidžba traje od 16. do 31. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙