FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikšić: Bit ću najveće iznenađenje predsjedničkih izbora

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Nezavisni predsjednički kandidatBoris Mikšić najavio je danas na konferenciji za novinare da će bitinajveće iznenađenje predstojećih predsjedničkih izbora ocijenivši daima realne izglede za ulazak u drugi krug i izbornu pobjedu.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić najavio je danas na konferenciji za novinare da će biti najveće iznenađenje predstojećih predsjedničkih izbora ocijenivši da ima realne izglede za ulazak u drugi krug i izbornu pobjedu.

Rezultati predsjedničkih izbora će šokirati Hrvatsku i svijet, uvjeren je Mikšić. Organizaciju izbora ocijenio je vrlo lošom budući se kampanja odvija za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana. To je, prema njegovom sudu, učinjeno namjerno kako bi što manje birača izašlo na izbore i time se povećali izgledi Stjepana Mesića i Jadranke Kosor.

Drži da će im pomrsiti račune, jer kao nezavisni kandidat iza sebe nema lobye, dobiva sve već potporu i jer je odlučan poboljšati životni standard hrvatskih građana. Prema njegovim riječima podržava ga šest političkih stranaka, a njihov je broj svakim danom sve veći.

Mikšić podržava transparentnost financiranja izborne kampanje i ne slaže se sa zakonskom odredbom da donatori mogu biti anonimni, jer to omogućava manipulacije.

Izvijestio je da je do sada u kampanji utrošio 4,5 miljuna kuna s PDV-om, da su to sve njegova vlastita sredstva stečena poštenim radom i sve su novčane transakcije transparentne. Dodao je da nije uspio potrošiti sav novac predviđen za plakatiranje, jer su predsjednički kandidati Stjepan Mesić i Jadranka Kosor već zakupili sav prostor za to i na taj način utrošili višemilijunske iznose hrvatskih poreznih obveznika. Uvjeren je da će sve to hrvatski birači znati vrednovati na izborima.

Ocijenio je da aktualni predsjednik Republike i predsjednički kandidat Stjepan Mesić nije učinio ništa u sprječavanju sukoba interesa, tako da je Hrvatska među najkorumpiranijim državama na svijetu. Podržavao je dva promašena projekta Družba Adria i Sisačke željezare koja je u stečaju, a nije se suprotstavio rasprodaji Ine za smiješan iznos, kazao je.

Upitan o referendumu o pobačaju, odgovorio je da u Hrvatskoj ima i važnijih pitanja od toga, te da će postane li predsjednik najprije raspisati referendum o ulasku Hrvatske u EU.

Također je rekao da će nastojati iskoristiti potencijale hrvatskog iseljeništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙