FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić na predizbornom skupu u Zadru

ZADAR, 22. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesićodržao je danas u Zadru na Narodnom trgu predizborni skup predstotinjak građana, članova stranaka koje ga podupiru i pristaša.
ZADAR, 22. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić održao je danas u Zadru na Narodnom trgu predizborni skup pred stotinjak građana, članova stranaka koje ga podupiru i pristaša.

Rekao je da mu je uvijek drago doći u Zadar, u grad koji ulaže u, kako je rekao, intelektualni kapital. "I umjesto da se o tome piše, Zadar dođe u središte pozornosti po tri-četiri čovjeka koji iskušavaju demokratske standarde", rekao je predsjednički kandidat Stjepan Mesić.

Dodao je da se ne treba opterećivati motivima ljudi iz Drugoga svjetskog rata. "Zadar danas ne bi bio u Hrvatskoj da nije bilo antifašističke borbe. Imamo svoju državu koja je nastala na ZAVNOH-u", kazao je Mesić.

Predsjednički kandidat Mesić ocijenio je da je Hrvatska bila izolirana, ali da "danas ima drukčiju sliku". "Postali smo zemlja partner, a pregovarači s Europskom unijom moraju biti kompetentni, jer kako budemo pregovarali, tako će nam i biti", dodao je.

Spomenuvši slučaj generala Ante Gotovine, Mesić je rekao da je bivša HDZ-ova Vlada generalu Gotovini uskratila razgovor s haaškim istražiteljima. "Kad je general izjavio da priznaje Haaški sud, zauzeo sam se da mu se omogući razgovor, ali nije bilo fleksibilnosti. I danas smatram da sam bio u pravu", rekao je Mesić na predizbornom skupu u Zadru.

Također je rekao da je pred nama zadaća organizirati gospodarstvo. "Nije najvažniji datum ulaska u EU, nego europski standardi. Kad je riječ o Družbi Adriji, 150 stručnjaka je izrađivalo studiju zaštite okoliša. Neka se organizira rasprava, pa ako nije dobra, taj projekt ne treba prihvatiti, a ako je dobra, treba. Ako je potrebno može se organzirati i referendum", dodao je.

S tim u vezi Mesić je kritizirao protukandidatkinju Jadranku Kosor koja se protivi projektu Družbe Adrija. Rekao je da je upravo HDZ-ova Vlada 1999. donijela odluku o prihvaćanju toga projekta, kao i nova Sanaderova Vlada u svibnju ove godine.

Skup kandidata Mesića u Zadru prošao je mirno, no kad je u govoru spominjao prvoga hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana i "njegovo kreiranje vlade", jedan od nazočnih građana Mesiću je doviknuo: "On je bio bog za tebe!" Pripadnici osiguranja su udaljili prosvjednika. Još jedan građanin je negodovao te su i njega udaljili pripadnici osiguranja.

Mesić je nakon skupa posjetio Dom za starije i nemoćne osobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙