FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrgorac- Stipe Mesić počeo predsjedničku kampanju

VRGORAC, 16. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Stipe Mesićdanas je u Vrgorcu, kao što je prije godinu dana i najavio, počeopredizbornu kampanju za svoj drugi predsjednički mandat.
VRGORAC, 16. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Stipe Mesić danas je u Vrgorcu, kao što je prije godinu dana i najavio, počeo predizbornu kampanju za svoj drugi predsjednički mandat.

Na skupu s Vrgorčanima u športskoj dvorani Mesić je kazao kako je Vrgorac izabrao za početak predizborne kampanje jer je taj, kako je rekao, vrlo nerazvijen kraj imao i u povijesti i danas ima velike ljudske mogućnosti.

Izgradnja autoceste velika je prilika i za Vrgorac, jer to najbolje pokazuje slobodna zona u Dugopolju gdje su ljudi i sa sadašnjim zakonima uspjeli učiniti čudo, iako je to bilo izrazito nerazvijeno područje nedaleko od Splita. Zauzimam se za zakon o slobodnim zonama koji će sve pokrenuti, pa i Vrgorac, rekao je Mesić.

Kako je izjavio, Hrvatska se uspjela otvoriti svijetu iako je bila uništena agresijom i velikom pljačkom u privatizaciji. Ponovio je kako je najvažnije pokrenuti proizvodnju.

Toliko je krajeva kao što je vrgorački gdje se to može postići, rekao je Mesić, istaknuvši kako danas dvostruko više uvozimo nego izvozimo. Tako se ne može napredovati, moramo drukčije razmišljati i organizirati se, poručio je Vrgorčanima. "Mi u Hrvatsku uvozimo puno automobila, a to treba vezati s proizvodnjom nekih dijelova. Preko turizma prodajemo tuđu robu, a trebamo ju sami proizvoditi", dodao je.

Govoreći o želji da postanemo dio Europe, izjavio je da pri tome moramo zaštititi hrvatske interese i u Europi se izboriti za ravnopravan položaj.

Nisam protiv prodaje nekretnina u Hrvatskoj, ali recipročno, u jednakim uvjetima, a to je kad hrvatski dohodak po stanovniku bude kao primjerice luksemburški ili neke druge europske zemlje. Onda ćemo i mi biti ravnopravni i moći ćemo kupovati nekretnine po svijetu, kazao je, među ostalim, predsjednički kandidat Stipe Mesić na današnjoj javnoj tribini u Vrgorcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙