FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić počasni građanin Požege

POŽEGA, , 19. prosinca 2004. (Hina) - Predsjedniku Stjepanu Mesićudanas su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Požegi uručeniključevi grada i Povelja počasnoga građanina.
POŽEGA, , 19. prosinca 2004. (Hina) - Predsjedniku Stjepanu Mesiću danas su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Požegi uručeni ključevi grada i Povelja počasnoga građanina.

Zahvalivši na priznanju, Mesić se osvrnuo na aktualno stanje u Hrvatskoj, ponajprije na predstojeće pregovore s Europskom unijom. Upozorio je pritom na nužnost brzog formiranja pregovaračkih ekipa po kriteriju vjerodostojnosti i stručnosti, a ne stranačke podobnosti.

"Kako budemo pregovarali, tako će nam biti. Treba tražiti pomoć prijateljskih zemalja koje su već pregovarale i štitile svoje interese", rekao je Mesić.

Govoreći o projektu Družba Adria, rekao je da o tome treba organizirati stručnu i javnu raspravu. Istaknuo je kako se zauzima za to da sve zemlje koje gravitiraju Jadranskom moru sjednu za stol i sve argumentirano rasprave.

"Jadranom trenutačno putuje više od 300 tankera koji naftom opskrbljuju Veneciju i Trst. Zanimljivo je da nitko u Italiji ne protestira, a iz Italije dolaze protestirati k nama", rekao je Mesić ocijenivši kako "vjerojatno postoji interes za to da Družba Adria ne bude u Hrvatskoj".

Kako je posjet Požegi bio radni, ali i predizborni, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Mesić se kao predsjednički kandidat sastao i s 400-tinjak umirovljenika u Vatrogasnom domu, koji su se okupili u sklopu humanitarne akcije grada Požege "Nitko ne smije biti sam". Riječ je o druženju osoba starijih od sedamdeset godina koje su nakon smrti supružnika ostale same. Mesić je bio nazočan i svečanom prijemu za najmlađe Požežane te proslavi 10. obljetnice požeških mažoretkinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙