FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 29. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 29. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Sindikati koji djeluju u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje zaprijetili su danas štrajkom ako poslodavac uskoro ne započne pregovore o kolektivnim ugovorima za te ustanove. Ako do 17. siječnja ne počnu kolektivni pregovori, sindikati će pokrenuti postupak mirenja zbog kolektivnog radnog spora koji bi mogao dovesti do štrajka, upozoravaju tri sindikata u pismu Vladi. Sindikati su 24. i 26. studenog proveli referendum na kojem je većina zaposlenika dvaju zavoda iskazala spremnost da radi zaštite svojih gospodarskih i socijalnih interesa sudjeluju u štrajku.

ZAGREB - Uz stabilan makroekonomski okvir Hrvatska će ovu godinu, kako se procjenjuje, završiti sa stopom rasta bruto domaćeg proizvoda od oko 3,9 posto, niskom inflacijom od 2,3 posto, udjelom inozemnog duga u BDP-u, izraženo u eurima, nešto ispod 78 posto BDP-a, uz smanjenje deficita tekućeg računa platne bilance na 5,1 posto BDP-a. Ovu će godinu hrvatsko gospodarstvo obilježiti značajno brži rast robnog izvoza od uvoza, kao i uspješna turistička sezona. No, kraj godine dočekat će se i s više od 312 tisuća evidentiranih nezaposlenih osoba.

ZAGREB - Operni pjevač Noni Jeronim Žunec preminuo je jučer u Zagrebu nakon duge i teške bolesti potvrđeno je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu. Noni Jeronim Žunec rođen je 1921. u Mariboru gdje je završio i Učiteljsku školu. Na opernoj pozornici debitirao je 1947. u Sarajevu kao Vojvoda u Verdijevu "Rigolettu". Od 1948. bio je prvak zagrebačke opere. Dobitnik je i nagrade Hrvatskog glazbenog zavoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙