FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati:
ZAGREB, 24. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader jučer je na tradicionalnom HDZ-ovom domjenku u prigodi božićnih i novogodišnjih blagdana ocijenio ovu godinu uspješnom, iako smatra da se uvijek može učiniti i više. Europski lideri su prepoznali da je Hrvatska zrela demokratska zemlja i da je učinila velik napredak u približavanju Europskoj uniji, istaknuo je Sanader. Podsjetio je na obavezu suradnje s Haaškim sudom i rješavanje slučaja generala Gotovine. U idućoj godini, najavio je Sanader, očekuje nas nastavak gospodarskih reformi, poticanje poduzetništva, rast standarda svih hrvatskih građana i početak pregovora s EU-om.

ZAGREB - HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor održala je sinoć predizborni skup u Zagrebu "Ljudi ispred politike" na kojemu je okupljenima obećala da će kao hrvatska predsjednica čvrsto zastupati hrvatske državne i nacionalne interese. Bit ću protiv svega štetnog za Hrvatsku i pokazati kako se može i treba služiti hrvatskom narodu, istaknula je Kosor. Najavila je da će prvi njezin potez, kada postane predsjednica, biti zahtjev Vladi za raskidom štetnog sporazuma Družbe Adria, jer bi se njime Jadransko more pretvorilo u mrtvo more.

RIJEKA - Predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs najavio je na sinoćnjem predizbornom skupu u Rijeci da će sutra s članovima svog izbornog stožera i građanima dragovoljcima postaviti božićno drvce u središtu Udbine i ostati na misi ponoćki čuvajući drvce da ga ne bi tko skinuo. Ćesić je time reagirao na odluku općinske uprave u tom mjestu koja nije dopustila postavljanje božićnog drvca na trgu u središtu mjesta prije nekoliko dana.

ZAGREB - Novi izložbeni projekt slikara i grafičara Miroslava Šuteja "Prekrivene oči" može se od sinoć razgledati u Umjetničkome paviljonu - prostoru za koji je taj projekt i osmišljen. Izložbom, koju je u nazočnosti umjetnika otvorila pomoćnica ministra kulture Goranka Horjan, završava se i godina u kojoj je Umjetnički paviljon ugostio umjetničke koncepcije osmišljene baš za njegov prostor, istaknuo je ravnatelj Paviljona Radovan Vuković. Istaknuo je da je postavljena umjetnička instalacije Miroslava Šuteja svojevrstna sinteza umjetnikova dosadašnjega rada. Izložba će biti otvorena do 6. veljače iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙