FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon: Nema političke uloge za Europu u mirovnom procesu

JERUZALEM, 29. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Žaleći se na nedostatak"uravnoteženog pristupa", izraelski premijer Ariel Sharon izjavio jeda Europa neće sudjelovati ni u kakvom političkom procesu sPalestincima, objavio je u srijedu izraelski dnevnik Ma'ariv.
JERUZALEM, 29. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Žaleći se na nedostatak "uravnoteženog pristupa", izraelski premijer Ariel Sharon izjavio je da Europa neće sudjelovati ni u kakvom političkom procesu s Palestincima, objavio je u srijedu izraelski dnevnik Ma'ariv.

Sharon je rekao u utorak izraelskim veleposlanicima da Europa "može pomoći palestinskim vlastima svojim ulaganjima, izgradnjom elektrana, postrojenja za destilaciju vode, autocesta, drugih prometnica i objekata za smještaj izbjeglica".

"Oni ne bi trebali biti izravno uključeni u politički proces i sigurnosne aspekte", rekao je Sharon.

Prema njegovim riječima, Izrael neće prihvatiti nazočnost međunarodnih snaga u regiji. Također je izjavio da treba blokirati tendenciju Europe da se izravno prijeđe na drugu ili treću fazu mirovnih smjernica.

Sharon je rekao da žali što Izrael nije uspio uvjeriti svijet da je libanonski Hezbollah teroristička organizacija. "Zatražili smo od europskih zemalja da proglase Hezbollah terorističkom organizacijom, ali su one odbile".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙