FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon dolazi na mirovnu konferenciju nakon izbora palestinskog predsjednika

JERUZALEM, 16. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Predsjednik izraelskevlade Ariel Sharon će nazočiti mirovnoj konferenciji za Bliski istokkoja će se održati Londonu početkom iduće godine nakon što Palestinciizaberu novog predsjednika koji će naslijediti Jasera Arafata,priopćio je predstojnik Sharonovog ureda Dov Weisglass u četvrtak.
JERUZALEM, 16. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Predsjednik izraelske vlade Ariel Sharon će nazočiti mirovnoj konferenciji za Bliski istok koja će se održati Londonu početkom iduće godine nakon što Palestinci izaberu novog predsjednika koji će naslijediti Jasera Arafata, priopćio je predstojnik Sharonovog ureda Dov Weisglass u četvrtak.

Weisglass je rekao da je Sharon pristao sudjelovati na skupu u veljači, čiji će domaćin biti britanski premijer Tony Blair, s obzirom da to neće predstavljati zaobilaženje mirovnog plana kojeg podržavaju Sjedinjene Države a koji obvezuje Palestince da zaustave nasilje prije službenih pregovora.

"Izrael je pristao nazočiti skupu", rekao je dužnosnik izraelske vlade. "Bit će to susret Palestinaca, nekoliko europskih zemalja i američkih dužnosnika. U potpunosti će biti usredotočen na pitanje kako svijet može pomoći Palestincima da se pripreme za novo doba", objasnio je Weisglass.

Sharon se dugo vremena opirao ideji sudjelovanja na međunarodnim mirovnim konferencijama plašeći se da bi one mogle biti forumi za pritiska na Izrael da učini ustupke Palestincima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙