FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum Likuda i laburista oko programa vlade

JERUZALEM, 19. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Predstavnici stranke Likudi laburista usuglasili su se tijekom noći sa subote na nedjelju oglavnim točkama programa vlade nacionalnog jedinstva koji bi mogaobiti potpisan u nedjelju, javlja izraelski vojni radio.
JERUZALEM, 19. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Predstavnici stranke Likud i laburista usuglasili su se tijekom noći sa subote na nedjelju o glavnim točkama programa vlade nacionalnog jedinstva koji bi mogao biti potpisan u nedjelju, javlja izraelski vojni radio.

Predstavnici dviju stranaka su gotovo sve definirali osim ovlasti vođe laburističke stranke Shimona Peresa koji će biti imenovan "vice-premijerom u uredu premijera", dodaje radio.

"Peresove ovlasti određivat će premijer odmah nakon sastavljanja vlade", kazao je za radio jedan od pregovarača iz stranke Likud.

Obje su se stranke usuglasile i potvrdivši u svom programu da evakuacija pojasa Gaze, gdje živi 8.000 izraelskih naseljenika, počne najkasnije 1. ožujka 2005. godine.

Sharon se nada da će u četvrtak predstaviti novu vladu parlamentu.

Osim Peresa, koji obnaša dužnost zamjenika premijera, laburisti su dobili još pet ministarstava - ministarstvo unutarnjih poslova, ministarstvo stanovanja i izgradnje, ministarstvo infrastruktura, te turizma i komunikacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙