FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAEL SPREMAN ZA NOVU KOALICIJU

TEL AVIV, 18. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Izraelska vladajuća strankaLikud i oporbena Laburistička stranka spremne su potpisati sporazum okoaliciji, a agencije izvješćuju o novima stradalima u sukobima upojasu Gaze.
TEL AVIV, 18. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Izraelska vladajuća stranka Likud i oporbena Laburistička stranka spremne su potpisati sporazum o koaliciji, a agencije izvješćuju o novima stradalima u sukobima u pojasu Gaze.

Izraelski su mediji izvijestili da bi laburistički vođa Shimon Peres i predsjednik Likuda i izraelski premijer Ariel Sharon već u nedjelju mogli i službeno potpisati sporazum o koaliciji. Laburisti bi imali osam ministara, a na mjesto zamjenika premijera bio bi imenovan Peres.

Tijekom pregovora očekuje se potvrda sporazuma postignutog u petak, kojom će Sharon dobiti novu većinu u parlamentu te će se izbjeći organiziranje prijevremenih izbora.

Istodobno se nastavljaju sukobi u pojasu Gaze. Izraelski su vojnici u pucnjavi do koje je došlo danas u blizini izbjegličkog kampa Khan Yunisa na jugu pojasa Gaze, ubile palestinskog militanta. To je deseta smrtno stradala osoba u sukobima koji su se na tom području ponovno razbuktali u petak.

Palestinski liječnički izvori izvijestili su da su među poginulima tri civila i sedam militanata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙