FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenje potrošača u američko gospodarstvo naglo ojačalo u prosincu

NEW YORK, 29. prosinca 2004. (Hina/AP) - Njujorški institut zaekonomska istraživanja The Conference Board izvijestio je u utorak daje njegov indeks povjerenja potrošača u gospodarstvo, nakončetveromjesečnog pada, u prosincu skočio za gotovo 10 bodova na ukupno102,3 boda.
NEW YORK, 29. prosinca 2004. (Hina/AP) - Njujorški institut za ekonomska istraživanja The Conference Board izvijestio je u utorak da je njegov indeks povjerenja potrošača u gospodarstvo, nakon četveromjesečnog pada, u prosincu skočio za gotovo 10 bodova na ukupno 102,3 boda.

Riječ je o najvišoj razini tog indeksa u razdoblju od srpnja ove godine a premašena je i prognoza ulagača koji su predviđali njegov rast na 94 boda.

Uzroke tom skoku valja tražiti u boljim uvjetima na tržištu rada i u pojeftinjenju energenata a navedeni su podaci dobar znak za gospodarski rast uoči početka nove godine.

Anthony Chan, viši ekonomist pri J. P. Morgan Fleming Asset Managementu iz Columbusa izjavio je da je "jako impresioniran" rezultatima izvješća" koji po njegovim riječima upućuju na zaključak da se "tržišta rada lijepo oporavljaju i da su možda zapravo puno zdravija nego što se trenutno misli".

Ekonomisti pomno prate kretanje indeksa povjerenja potrošača budući da osobna potrošnja čini gotovo dvije trećine ukupne gospodarske aktivnosti u SAD-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙