FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA UTVRDILA PROGRAM ZAŠTITE POTROŠAČA

ZAGREB, 30. studenog 2004. (Hina) - Za Nacionalni program zaštitepotrošača država će u iduće dvije godine iz svog proračuna ukupnoizdvojiti oko 4,5 milijuna kuna, navodi se u Programu što ga je danasutvrdila hrvatska Vlada.
ZAGREB, 30. studenog 2004. (Hina) - Za Nacionalni program zaštite potrošača država će u iduće dvije godine iz svog proračuna ukupno izdvojiti oko 4,5 milijuna kuna, navodi se u Programu što ga je danas utvrdila hrvatska Vlada.

Osim iz proračuna, za financiranje tog programa postoje i sredstva predviđena CARDS projektom u iznosu od 9,4 milijuna kuna.

Nacionalni program za razdoblje 2005.-2006. naglasak stavlja na jačanje razine zaštite potrošača u desetak područja, poput javnih i zdravstvenih usluga sigurnosti proizvoda.

Kad je riječ o zdravstvenim uslugama svi njihovi davatelji morali bi osiguranike jasno obavijestiti o pravima, te posebno istaknuti usluge koje dobivaju besplatno, što i koliko moraju participirati u nekim uslugama, odnosno što moraju platiti u cijelosti.

Vlada je s današnje sjednice Saboru poslala nekoliko zakonskih prijedloga, među njima i izmjene Zakona o državnoj reviziji.

Zahvaljujući tim izmjenama uz diplomirane ekonomiste i pravnike u reviziji bi se mogli zaposliti i stručnjaci s drugim znanjima, poglavito informatičkim i onima s tehničkog područja.

Saboru je upućen i prijedlog Zakona o klasifikaciji neobrađenog drva, prema kojemu bi Hrvatske šume obilježavale i klasificirale neobrađeno drvo porijeklom iz Hrvatske koje se stavlja u promet.

Ministar poljoprivrede i šumarstva Petar Čobanković tvrdi da će se taj posao obavljati po uzoru na standarde EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙