FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U riječkoj luci prometovano 11,5 milijuna tona

RIJEKA,28. prosinca 2004.(Hina) -Na riječkom lučkom području u ovoj segodini očekuje ukupan promet od 11,5 milijuna tona tereta, i toprekrcaj 4,6 milijuna tona suhog tereta (od toga 61.000 kontejnera) te6,9 milijuna tona tekućeg tereta.
RIJEKA,28. prosinca 2004.(Hina) -Na riječkom lučkom području u ovoj se godini očekuje ukupan promet od 11,5 milijuna tona tereta, i to prekrcaj 4,6 milijuna tona suhog tereta (od toga 61.000 kontejnera) te 6,9 milijuna tona tekućeg tereta.

Predstavnici riječke Lučke uprave danas su na susretu s novinarima iznijeli podatke o dosadašnjem radu te najavili aktivnosti za razdoblje od 2005. do 2010. godine naglasivši da je od 1997. do kraja 2003. u razvoj i održavanje objekata uloženo 137 milijuna kuna. Od toga je 37 milijuna kuna vlastitih sredstava, a 100 milijuna kuna novca iz državnog proračuna.

Ugovorom korejske i hrvatske Vlade, potpisnom 2001, osiguran je zajam od 34,5 milijuna dolara za nabavku obalne i skladišne opreme, a s tvrtkom Samsung potpisan je komercijalni ugovor na osnovi kojeg su nabavljene i puštene u rad dvije kontejnerske dizalice te postavljena nova prekrcajna oprema za rasute terete.

Riječka Lučka uprava potpisala je s raznim tvrtkama ukupno 35 koncesijskih ugovora za obavljanje lučkih djelatnosti u riječkoj luci te 18 još ugovora za lučke djelatnosti u bazenu Omišalj.

Najznačajniji su planovi vezani uz obnovu riječkog prometnog pravca na osnovi zajma Svjetske banke - Rijeka Gateway Projekta. U sklopu projekta do kraja 2009. planira se rekonstrukcija i modernizacija luke, rekonstrukcija graničnog područja između luke i grada Rijeke te poboljšanje cestovnih prilaza. Izrađena je Studija zaštite okoliša, a prvi radovi na obnovi Bečkog pristaništa počeli su u rujnu ove godine.

Osim tog projekta, planiraju se ulaganja u sanaciju objekata lučke infrastrukture, povećanje kapaciteta kontejnerskog terminala, povećanje skladišnog kapaciteta bakarskog terminala za rasute terete, izgradnja skladišta za soju, uređenje ribarske lučice, ulaganja u pomorske objekte na naftnom terminalu u Omišlju i uređenje prostora bivše bakarske koksare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙