FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prognani i raseljeni mogu glasovati u mjestima prebivališta ili boravišta

ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Prognanici iz Vukovarsko-srijemskei Osječko-baranjske županije, smješteni izvan svoje županije, teraseljene osobe u hrvatskom Podunavlju na predsjedničkim izborima moguglasovati u mjestu svog prebivališta ili u mjestu trenutačnog boravkana najbližem biračkom mjestu, priopćeno je iz Ministarstva mora,turizma, pomorstva i razvitka.
ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Prognanici iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, smješteni izvan svoje županije, te raseljene osobe u hrvatskom Podunavlju na predsjedničkim izborima mogu glasovati u mjestu svog prebivališta ili u mjestu trenutačnog boravka na najbližem biračkom mjestu, priopćeno je iz Ministarstva mora, turizma, pomorstva i razvitka.

Prigodom glasovanja prognanici i raseljene osobe moraju na biračkom mjestu predočiti identifikacijsku ispravu te biračkom odboru predati uvjerenje Ureda državne uprave o upisu u popis birača i potvrdu o statusu prognanika, odnosno raseljene osobe.

Oba potrebna dokumenta Uprava za prognanike, povratnike i izbjeglice pri Ministarstvu mora, turizma, pomorstva i razvitka ovih je dana poštom uputila prognanicima i raseljenim osobama iz tih županija, upisanima u popis birača, stoji u priopćenju.

Dodaju da su uvjerenje i potvrdu, koje moraju predočiti prilikom glasovanja na dan izbora 2. siječnja, dobila 1893 prognanika iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te 461 raseljena osoba.

Osobe kojima je prestao status prognanika ili raseljene osobe i nisu dobili navedeno uvjerenje i potvrdu mogu glasovati samo u mjestu svog prebivališta, gdje su upisani u popis birača.

Dodatne obavijesti prognanici iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, te raseljene osobe mogu dobiti u Upravi za prognanike, povratnike i izbjeglice u Zagrebu, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙