FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZABA: Poslovanje u 2005. u "izazovnijem okruženju"

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Poslovanje u idućoj godini bit će u"politički izazovnijem okruženju", jer predstojeći izbori djelujudekoncentrirajuće te se zbog njih skreće pozornost s razvojnih igospodarskih tema i odgađaju ključne reforme u društvu, rekao jedanašnjem susretu s novinarima predsjednik Uprave Zagrebačke banke(ZABA) Franjo Luković.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Poslovanje u idućoj godini bit će u "politički izazovnijem okruženju", jer predstojeći izbori djeluju dekoncentrirajuće te se zbog njih skreće pozornost s razvojnih i gospodarskih tema i odgađaju ključne reforme u društvu, rekao je današnjem susretu s novinarima predsjednik Uprave Zagrebačke banke (ZABA) Franjo Luković.

Hrvatsko bankarsko tržište iduće će godine obilježiti daljnje povećanje konkurencije, posebice sada kada na tržište ulazi još jedna inozemna banka (mađarski OTP koji je kupio Novu banku). Time će ojačati i borbu za tržišne udjele, što je pak prijašnjih godina donijelo dobrobit njihovim korisnicima, rekao je Luković.

Osvrćući se na poslovanje ZABA-e u ovoj godini, njen je predsjednik Uprave istaknuo kako je njihov najznačajniji novitet u ponudi - univerzalni paket "1 za sve" za građane prihvatilo više od 200 tisuća klijenata. Takav paket namijenjen manjim poduzetnicima (s godišnjim prihodom manjim od 10 milijuna kuna), pak, u idućoj bi godini trebao pridonijeti specijalizaciji te banke za poslovanje s tim segmentom gospodarstva.

Istaknuo je i kako je ZABA unazad četiri godine garantirala 42 posto svih izdanja na domaćem tržištu kapitala, a samo ove godine u 27 posto izdanja, odnosno u vrijednosti od oko 1,4 milijarde eura. Dodao je i kako je ta banka jedina bila agent, pokrovitelj i aranžer svih izdanja državnih obveznica do sada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙