FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pomorski fakultet u Rijeci obilježio 55. godišnjicu

RIJEKA,17. prosinca(Hina) - Pomorski fakultet u Rijeci današnjom jesvečanom sjednicom obilježio 55. godišnjicu osnivanja kao prvovisokoškolsko učilište na Jadranskoj obali i prva pomorskavisokoškolska ustanova u Hrvatskoj.
RIJEKA,17. prosinca(Hina) - Pomorski fakultet u Rijeci današnjom je svečanom sjednicom obilježio 55. godišnjicu osnivanja kao prvo visokoškolsko učilište na Jadranskoj obali i prva pomorska visokoškolska ustanova u Hrvatskoj.

Ta visokoškolska ustanova osnovana je kao viša pomorska škola 1949., a 1978. postaje Fakultetom za pomorstvo i saobraćaj te iste godine i članicom riječkoga sveučilišta. Od 2001. naziva se Pomorski fakultet.

Prodekan fakulteta Čedomir Dundović naveo je da je od osnutka fakulteta do danas na njemu diplomiralo 9100 studenata, a titulu doktora znanosti stekla su 33 znanstvenika. Na fakultetu danas djeluje 60 nastavnika, a studenti se obrazuju na smjerovima nautike, brodostrojarstva i tehnologije prometa.

Tom su prigodom predstavljena nova izdanja časopisa "Pomorstvo" i "Pomorskog zbornika". "Pomorstvo" izdaje Pomorski fakultet, a u ovom broju predstavljeno je 19 radova s područja brodostrojarstva, tehnologije pomorskog prometa i nautičkih znanosti te drugih znanstvenih područja.

"Pomorski zbornik" izdaje Društvo za proučavanje i unaprjeđenje pomorstva Hrvatske, a ovaj, 41. godišnjak, sadrži 25 radova znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i svijeta vezanih uz pomorstvo i more na najširoj osnovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙