FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pliva: Nakon zatvaranja pogona, proizvodnja u Hrvatsku

ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Farmaceutska kompanija Pliva u2005. će, u sklopu racionalizacije poslovanja, zatvoriti jedan od petproizvodnih pogona koje ima u svijetu, pri čemu će proizvodnja iz togpogona biti preseljena u Hrvatsku, najavio je danas predsjednik UpravePlive Željko Čović.
ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Farmaceutska kompanija Pliva u 2005. će, u sklopu racionalizacije poslovanja, zatvoriti jedan od pet proizvodnih pogona koje ima u svijetu, pri čemu će proizvodnja iz tog pogona biti preseljena u Hrvatsku, najavio je danas predsjednik Uprave Plive Željko Čović.

Dodao je da to znači novo zapošljavanje u Hrvatskoj ne navodeći ostale pojedinosti niti vrijeme kada bi se to moglo dogoditi.

Iz Plive su već raniji objavili da će troškovi racionalizacije vezani uz kontinuirano restrukturiranje biti vidljivi tijekom prve polovine sljedeće godine. Uz program kontrole troškova, uvedene su mjere daljnjeg smanjivanja troškova, pokrenuta daljnja racionalizacija Plivinih proizvodnih aktivnosti fokusiranjem proizvodnje na lokacije koje su troškovno najkonkurentnije te značajnim povećanjem iskorištenosti kapaciteta. Tada je rečeno da će proces kratkoročno rezultirati zatvaranjem najmanje jedne od pet proizvodnih lokacija.

Pliva je početkom prosinca objavila i izmjenu svojih poslovnih očekivanja za 2004. - rast prihoda prodaje očekuje se oko 7 posto, umjesto prvotnih 10 posto, te operativnu dobit (EBIT) od oko 180 milijuna dolara, umjesto ranije predviđenih 213 milijuna dolara. Ta nova očekivanja, pojasnili su iz Plive, zasnivaju se prvenstveno na konzervativnom načinu računanja prihoda od novog lijeka na američkom tržištu Sanctura.

Čović je podsjetio na nastavak realizacije plana i smanjivanje troškova istraživanja i razvoja za polovicu u 2005. u kojoj će se financirati samo ograničen broj obećavajućih projekata, uz istovremeno daljnje jačanje postojećih i razvijanje novih partnerskih i licencnih odnosa za ostale projekte.

Jačanje generičkog poslovanja, 60 novih lijekova, fokusiranje na osam ključnih tržišta, širenje asortimana proizvoda te unapređenje produktivnosti prodajnog osoblja, neke su od Plivinih aktivnosti na konsolidaciji poslovanja u svijetu.

Sve su to predradnje da dobro organizirana Pliva dočeka istek patenta azytromicina, rekao je Čović na susretu s novinarima.

(Hina) xdb/xtm yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙