FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 28. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 28. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Zbog puknuća naftovoda velika količina sirove nafte, koja od jutros istječe u kanal Pakru kod Piljenice, širi se prema rijeci Pakri, a Ina i Janaf upozoreni su da provjere svoje instalacije, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje. Na mjesto događaja pozvane su stručne ekipe specijaliziranog poduzeća AEKS iz Ivanić Grada, a o incidentu su obaviještene Hrvatske vode, Vodoprivredna inspekcija i Ministarstvo zaštite okoliša.

OSIJEK - Predsjednička kandidatkinja HSLS-a Đurđa Adlešić izjavila je novinarima u Osijeku kako Hrvatska treba "ozbiljan gospodarski program i oporavak jer se samo tako može stvoriti drukčija socijalna slika u zemlji". Istaknula je kako Hrvatska nema riješeno pitanje granica sa susjedima, bez čega nema niti gospodarskog napretka na tim područjima. Adlešić drži da se predsjednik države mora aktivno uključiti u rješavanje pitanja granica, ali i u lobiranje za Europsku uniju. Izrazila je žaljenje što joj nije bilo omogućeno da suoči svoj program sa sadašnjim predsjednikom Stjepanom Mesićem i kandidatkinjom HDZ-a Jadrankom Kosor, ocijenivši kako oni "nemaju programe", nego se međusobno optužuju.

ZAGREB - Sindikalna košarica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske pokazuje da su osnovni životni troškovi četveročlane obitelji u prosincu porasli 2,68 posto, a prosječnom plaćom moglo se pokriti samo 72 posto troškova. Minimalni životni troškovi hrvatske radničke obitelji u prosincu su iznosili 5.472 kune, dok je plaća za listopad iznosila 3.952 kune. Na rast troškova najviše je utjecalo poskupljenje voća i povrća te grijanja, izvijestila je v. d. regionalne povjerenice SSSH-a Đurđica Kahlina na današnjoj konferenciji za novinare.

ZAGREB - Nepoznati provalnik noćas je, bježeći pred policijom, na području Sesveta automobilom pokušao pregaziti policajca koji je u zadnji čas odskočio s ceste, a provalnik je pobjegao, izvijestila je danas zagrebačka policija. Kako bi zaustavio osumnjičenog, policajac je iz službenog pištolja ispalio hitac u desni kotač vozila, ali je osumnjičeni ipak uspio pobjeći prema Sesvetama. Policija traga za nepoznatim provalnikom kojega se tereti i za pokušaj teškog ubojstva policajca.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je i kazneno prijavila četvoricu muškaraca, zbog sumnje da su tri državljana Srbije i Crne Gore i dva državljana Albanije pokušali ilegalno prebaciti preko granice sa Slovenijom. Uhićeni muškarci, u dobi od 21, 23, 24 i 40 godina, jučer su privedeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, a policija sumnja da je u cijeli slučaj bio umiješan još jedan muškarac, čiji identitet još nije poznat.

ZAGREB - Vlasnici automobila koji troše bezolovni Super 95 za punjenje rezervoara od 30 litara početkom godine trebali su 190,2 kune, a na kraju godine plaćaju 198,6 kuna, dok vlasnike dizelaša to košta 30-ak kuna više, pa npr. za 30 litara eurodizela sada trebaju 188,1 kunu, dok su to početkom godine plaćali 158,1 kunu. Prateći kretanje cijena derivata na mediteranskom tržištu i tečaj dolara, hrvatska naftna kompanija INA je tijekom ove godine 23 puta mijenjala cijene derivata. Pritom su derivati 14 puta poskupili, a osam puta cijene su korigirane na niže.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙