FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krpan: Gubici Svetog Duha nisu rezultat lošeg rada Uprave

ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Ravnatelj Opće bolnice Sveti DuhDalibor Krpan ustvrdio je danas da gubici te bolnice nisu rezultatlošeg rada Uprave nego posljedica nenaplaćene realizacije ineadekvatnog limita koji je uveo Hrvatski zavod za zdravstvenoosiguranje (HZZO).
ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Ravnatelj Opće bolnice Sveti Duh Dalibor Krpan ustvrdio je danas da gubici te bolnice nisu rezultat lošeg rada Uprave nego posljedica nenaplaćene realizacije i neadekvatnog limita koji je uveo Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO).

"Ako govorimo o poslovanju kao ekonomskoj kategoriji, bolnica nema gubitaka", rekao je Krpan na konferenciji za novinare odgovarajući na optužbe pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara koje dovode u pitanje njegov nedavni reizbor na dužnost ravnatelja bolnice.

Šostar je izjavio da je "lažnim prikazivanjem pozitivnog poslovanja i stanja bolnice u protekle četiri godine" Krpan gurnuo tu instituciju još dublje na dno i doveo u zabludu Upravno vijeće pa je zatražio istragu o navodnoj Krpanovoj zloporabi položaja, a od Gradske skupštine razrješenje triju od pet članova Vijeća.

Krpan je napomenuo da su u proteklih godinu-dvije u bolnici bile brojne inspekcije Ministarstva zdravstva, HZZO-a i druge te da nisu utvrdile neregularnosti koje spominje Šostar.

Inspekcija HZZO-a je nakon našeg obrazloženja odustala od većine tih navoda i dala tek pismenu opomenu bolnici u vezi nekih točaka koje se tiču fakturiranja, dodao je.

"Jasno je da motiv Šostarova nastupa nije želja za unapređenjem rada bolnice već obračun s Upravom koja nije dovoljno poslušna", ocijenio je Krpan.

Tvrdi da je uoči sjednice Upravnog vijeća slanjem faksova i telefonskim razgovorima Šostar vršio pritisak na članove Vijeća kako bi se postupak izbora ravnatelja odgodio ili poništio.

Dodao je da ga je Šostar uvrijedio kao čovjeka i stručnjaka pa će razmisliti da i na sudu zaštiti svoj dignitet. Gradskoj skupštini će, kaže, uputiti zahtjev za uvrštavanje pitanja poslovanja bolnice na sjednicu.

Krpan ističe da je Sveti Duh bitno povećao kvalitetu usluga i broj pacijenata (za gotovo 100.000 u odnosu na 2001.), a liste čekanja su tamo gdje je zastarjela oprema. Zašto zajam za nabavku opreme kod Privredne banke nije realiziran treba pitati upravo Šostara, dodao je.

Bolnica je smanjila i broj djelatnika. Sada smo došli do točke ispod koje ne možemo ići jer ćemo ugroziti pacijente, kaže Krpan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙