FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinska burza: opomena Varteksu

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Varaždinska burza opomenula jevaraždinsku tekstilnu industriju Varteks "zbog prekasne objavecjenovno osjetljivih informacija" sa sastanka održanog 16. prosinca uMinistarstvu financija između vjerovnika poduzeća, države ipredstavnika Uprave, na kojem se odlučivalo o restrukturiranju dugovate daljnjem poslovanju Varteksa.
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Varaždinska burza opomenula je varaždinsku tekstilnu industriju Varteks "zbog prekasne objave cjenovno osjetljivih informacija" sa sastanka održanog 16. prosinca u Ministarstvu financija između vjerovnika poduzeća, države i predstavnika Uprave, na kojem se odlučivalo o restrukturiranju dugova te daljnjem poslovanju Varteksa.

O sastanku u Ministarstvu financija, na kojem je postignut dogovor o restrukturiranju Varteksovih dugova, varaždinska je tekstilna industrija Varaždinsku burzu izvijestila dan kasnije, 17. prosinca.

Kako je riječ o informaciji koja ima značajan utjecaj na daljnje poslovanje Varteksa, čije su dionice u prvoj kotaciji, a koja predviđa najvišu razinu tranparentnosti poslovala, Varaždinska je burza Varteks opomenula zbog toga što je o rezultatima sastanka saznala iz medija, a ne od izdavača.

Ujedno, dan prije sastanka u Ministarstvu financija, odnosno 15. prosinca, na Varaždinskoj je burzi jednom transakcijom, vrijednom nešto više od 1,11 milijuna kuna, vlasnika promijenilo 1,8 posto temeljnog kapitala Varteksa.

No, s Varaždinske burze ističu kako nisu imali razloga obustaviti trgovanje dionicama Varteksa jer je transakcija obavljena uz tada važeću tržišnu cijenu, te burza nije imala nikakve druge informacije koje bi uvjetovale suspenziju trgovanja ovom dionicom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙