FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

KUMROVEC - U eksploziji koja se dogodila noćas kod spomenika Josipa Broza Tita u Kumrovcu srušena je brončana skulptura s postolja, a s torza skulpture otkinuta je glava. Na konferenciji za novinare Ministarstva unutarnjih poslova, koju su u klanječkoj policiji održali glasnogovrnik MUP-a Zlatko Mehun i načelnik PU krapinsko-zagorske Željko Cujzek, rečeno je da još nema podrobnijih saznanja o počiniteljima tog vandalskog čina - postavljanja eksplozivne naprave kod spomenika Josipa Broza. U eksploziji je oštećena i Brozova rodna kuća, ugostiteljski objekt nasuprot Brozove kuće i Upravna zgrada Etnosela Kumrovec, na kojima su popucali prozori. Istraga je u tijeku.

ZAGREB - Hrvatska Vlada najoštrije je osudila sinoćnji vandalski čin rušenja spomenika Josipu Brozu Titu ispred njegove rodne kuće u Kumrovcu. Nakon dojave o eksploziji Vlada je od policije zatražila da učini sve da se počinitelji tog kažnjivog djela što prije otkriju i primjereno kazne, navodi se u priopćenju vladina Ureda za odnose s javnošću.

ZAGREB - Ministarstvo kulture danas je najoštrije osudilo pokušaj rušenja spomenika Josipa Broza Tita u Kumrovcu. "Taj barbarski čin nedvojbeno dokazuje pokušaj narušavanja civilizacijskih i kulturoloških normi hrvatske države. Svaki je djelić hrvatske kulture, a posebno kada je riječ o vrhunskim djelima kao što je skulptura autora Antuna Augustinčića, od neprocjenjive vrijednosti", priopćio je ministar kulture Božo Biškupić. Biškupić napominje da će Ministarstvo kulture nakon očevida hitno sanirati nastalu štetu na objektima i spomeniku.

ZAGREB - HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor ostaje pri svom jasno izrečenom stavu da nema namjeru u prvom krugu predsjedničkih izbora sudjelovati u sučeljavanjima s kandidatom Stjepanom Mesićem dok joj se ne ispriča za izrečene uvrede, priopćio je danas njezin izborni stožer. Kako se do danas gospodin Mesić nije ispričao, niti je pokazao namjeru da to učini, Jadranka Kosor neće sudjelovati u sučeljavanjima na RTL televiziji, Novoj TV, Radiju 101, te Obiteljskom radiju. Predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor sudjelovat će u sučeljavanju svih predsjedničkih kandidata na HTV-u 30. prosinca, navodi se u priopćenju njezina izbornog stožera.

ZAGREB - Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) priopćila je danas da će na izborima za predsjednika države podržati Stjepana Mesića. URSH ističe da time iskazuje svoju opredijeljenost za osobe - pojedince, a ne stranačke kandidate. Mesić je uvijek surađivao sa sindikatima URSH-a i mnogo puta pomagao u rješavanju radno-socijalnih i egzistencijalnih problema radnika, što je radio i prije nego što je postao predsjednikom Republike, kaže se u priopćenju.

ZAGREB - Većina poslodavaca u narednih 12 mjeseci očekuje povećanje plaća i broja zaposlenih, pokazuje anketa tvrtke Selectio d.o.o. o indeksu tržišta rada (ITR) u zadnjem kvartalu ove godine, provedena tijekom studenog na uzorku od 115 poslodavaca i više od 1000 posloprimaca. Dvije trećine, 67 posto, anketiranih poslodavaca namjerava povećati broj zaposlenih. Njih 74 posto smatra da će morati povećavati plaće barem brzinom kojom su ih povećavali u proteklom razdoblju. Većina poslodavaca očekuje povećanje broja zaposlenih zbog rasta poslovanja (67,5 posto), ili premalog broja radnika za postojeće poslovanje (26 posto).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙