FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavlja se božićni uzlet cijena dionica

NEW YORK, 24. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Božićni uzlet cijenadionica na američkim burzama u četvrtak je ušao u svoj treći dan,rezultiravši blagim porastom vrijednosti indeksa.
NEW YORK, 24. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Božićni uzlet cijena dionica na američkim burzama u četvrtak je ušao u svoj treći dan, rezultiravši blagim porastom vrijednosti indeksa.

Njujorški Dow Jones indeks ojačao je 0,1 posto, na 10.827 bodova. Tehnološki Nasdaq porastao je 0,2 posto, na 2.160 bodova. Na tjednoj razini Dow Jones ojačao je 1,7 posto, a Nasdaq 1,2 posto.

Na tržištima i nadalje traje tradicionalni uzlet cijena dionica oko Božića, pri čemu su Dow Jones i S&P indeks dosegnuli najviše razine u proteklih tri i pol godine.

"Odvija se tipični božićni rast cijena dionica. No, nije bilo puno ulagača na burzi", kazao je Robert Basel, direktor Citigroup Global Marketsa.

Trgovina je bila slaboga obujma, tek je milijardu dionica promijenilo vlasnike na njujorškoj burzi, što je ispod uobičajenog dnevnog prosjeka od 1,4 milijarde.

Na europskim burzama također je nastavljen uzlet cijena dionica. Londonski Ftse indeks poslovanje je završio na 4.787 bodova, 0,2 posto jači. Za toliko je ojačao i frankfurtski DAX, pa iznosi 4.251 bod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙