FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed u Rijeci zbog usmrćenja 17 supova

RIJEKA, 23. prosinca 2004.(Hina) - Nekoliko ekoloških udruga iz Rijeke,s kvarnerskih otoka i iz Istre danas je u Rijeci prosvjedovalo zbogusmrćenja 17 supova, a upozorenje da je Županija neučinkovita unjihovoj zaštiti naglasili su zahtjevom da se ukloni znak supa sažupanijskog grba.
RIJEKA, 23. prosinca 2004.(Hina) - Nekoliko ekoloških udruga iz Rijeke, s kvarnerskih otoka i iz Istre danas je u Rijeci prosvjedovalo zbog usmrćenja 17 supova, a upozorenje da je Županija neučinkovita u njihovoj zaštiti naglasili su zahtjevom da se ukloni znak supa sa županijskog grba.

Prosvjednici su pred Pomorskim i povijesnim muzejem, u kojem je u tijeku bio božićni prijam za predstavnike županijskoga javnog života, zatražili da se područje gniježđenja supova u skladu s prostornim planom proglasi zaštićenim te da se osnuje županijska javna ustanova za skrb o zaštićenim područjima u Primorsko-goranskoj županiji.

Predsjednik Eko-centra Caput Insulae Goran Sušić izrazio je nadu da će prosvjed djelovati na županijska tijela kako se više ne bi događali pomori supova i drugih životinja.

Sušić je kazao da supovi jesu otrovani, ali je ponovio da je u tijelima nekih ptica pronađena sačma, što dokazuje da je na njih bilo pucano, samo da ne zna kada - prije trovanja ili u kombinaciji s trovanjem.

Bečki Institut za patologiju, koji je ponudio svoje usluge Eko-centru, na temelju fotografija mrtvih supova potvrdio je da se na njima vide prostrijelne rane, kazao je Sušić.

Župan Zlatko Komadina je rekao da je zgrožen tim slučajem, da u tom smislu podupire prosvjednike, ali da ništa ne bi riješila županijska ustanova osnivanje koje se traži. Za takvu ustanovu nema ni novca ni ovlasti, rekao je Komadina i dodao da je potrebna promjena ljudskog ponašanja.

(Hina) xdsil yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙