FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podnesena kaznena prijava za usmrćenje supova

RIJEKA,19. prosinca(Hina) - Policijska uprava primorsko-goranskapotvrdila je danas da je podignuta kaznena prijava protiv nepoznatogpočinitelja zbog usmrćenja 10 bjeloglavih supova na Rabu, otkrivenog učetvrtak.
RIJEKA,19. prosinca(Hina) - Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je danas da je podignuta kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja zbog usmrćenja 10 bjeloglavih supova na Rabu, otkrivenog u četvrtak.

Operativno dežurstvo policije nije raspolagalo dodatnim informacijama o toj kaznenoj prijavi.

Predsjednik creske ekološke udruge "Ekocentar Caput Insulae", koja se skrbi o zaštiti bjeloglavih supova na kvarnerskim otocima, Goran Sušić rekao je kako nema saznanja o podnesenoj kaznenoj prijavi. Dodao je da policija nije ni dužna podnijeti prijavu, već da je za to nadležna inspektorica zaštite prirode.

Po njegovim informacijama, ona će to učiniti na temelju prijave Ekocentra i to protiv nepoznatog počinitelja sa zahtjevom naknade štete od po 400 tisuća kuna po ubijenoj životinji, uz još po 200 tisuća kuna sudskih pristojba.

Sušić je rekao da je on, u ime udruge Ekocentar, podnio jučer zahtjev za provođenjem unutarnje kontrole u PU primorsko-goranskoj zbog sumnje da "jedan policajac s Raba, inače lovac, nastoji sakriti tragove toga djela i navesti istragu u pogrešnom smjeru".

Ustvrdio je kako "ima naznaka da su supove usmrtila dva lovca iz Lopara na Rabu kombinacijom otrova i ustreljivanja, a da ih taj policajac nastoji zaštititi".

Sušić je također rekao da je iz Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, gdje se obavlja pretraga leševa 10 ubijenih supova, nakon obdukcije potvrđeno kako ima naznaka da ih je većina ubijena otrovom. Rengenskom pretragom sutra će se utvrditi jesu li supovi ubijeni sačmom, na što se sumnja zbog vidljivih rana na vratovima i glavama. Sušić je dodao da se rezultati pretraga na pristustnost otrova očekuju za dva tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙