FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjeloglavi supovi nisu ustrijeljeni

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Deset bjeloglavih supova, koji sukoncem prošloga tjedna pronađeni mrtvi na Rabu, nisu ustrijeljeni,doznaje se danas na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu gdje suobavljene rengenske snimke stradalih zaštićenih životinja.
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Deset bjeloglavih supova, koji su koncem prošloga tjedna pronađeni mrtvi na Rabu, nisu ustrijeljeni, doznaje se danas na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu gdje su obavljene rengenske snimke stradalih zaštićenih životinja.

Nismo našli znakova koji bi upućivali da su bjeloglavi supovi ustrijeljeni, rečeno je Hini na Veterinarskom fakultetu.

Rengenski snimci samo su kod jednoga supa, od njih deset, otkrili jedan mali metak u potkoljenici, ali je to slučajan nalaz, ne zna se od kada je metak, i od tog zrna sup ne bi mogao biti usmrćen, doznaje se na Veterinarskom fakultetu.

Predsjednik udruge "Ekocentar Caput Insulae", koja se bavi zaštitom bjeloglavih supova, Goran Sušić izrazio je sumnju da su pronađeni mrtvi supovi na Rabu vjerojatno otrovani i ustrijeljeni, za što je optužio lovce. Ustvrdio je da ima naznaka da su supove usmrtila dva lovca iz Lopara na Rabu kombinacijom otrova i ustreljivanja, a da ih jedan policajac, inače lovac, nastoji zaštititi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙