FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tko je ubio bjeloglave supove na Rabu

RIJEKA,18. prosinca(Hina) - Predsjednik udruge "Eko centar CaputInsulae" koja se bavi zaštitom bjeloglavih supova Goran Sušić rekao jeda je deset supova koji su jučer pronađeni mrtvi na Rabu vjerojatnootrovano i ustrijeljeno, za što je optužio lovce, a primorsko-goranskaPolicijska uprava do danas poslijepodne nije imala nikakvih službenihspoznaja o tom događaju.
RIJEKA,18. prosinca(Hina) - Predsjednik udruge "Eko centar Caput Insulae" koja se bavi zaštitom bjeloglavih supova Goran Sušić rekao je da je deset supova koji su jučer pronađeni mrtvi na Rabu vjerojatno otrovano i ustrijeljeno, za što je optužio lovce, a primorsko-goranska Policijska uprava do danas poslijepodne nije imala nikakvih službenih spoznaja o tom događaju.

Na nenaseljenom dijelu Raba, Punti Sorinju, pronađeno je jučer deset mrtvih supova, među kojima su tri ustrijeljena sačmom. Jedan je sup ranjen te ga se pokušava spasiti u Eko centru na Cresu. Sušić je rekao da je dosad u jednom supu otkriven otrov, a svi su na analizi u zagrebačkome Veterinarskom fakultetu kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Sušić pretpostavlja da je supovima na tome mjestu postavljena otrovana hrana, te da je zatim na njih pucano. Rekao je kako je čuo da su to učinila dvojica lovaca iz Lopara, na Rabu, koji su se, navodno, javno hvalili tim činom. Ustvrdio je da su dva dana prije nego što su supovi ubijeni na tom mjestu lovci imali sastanak zbog nepoznatog razloga. Rekao je da je na istom mjestu u kolovozu ove godine ubijen jedan sup, a u posljednje vrijeme još tri.

Sušić je dodao kako je najvjerojatne razlog ubojstva supova taj što "Eko centar Caput Insulae" traži da se ukinu sva lovišta na kvarnerskim otocima. Istaknuo je da se ta udruga zauzima za razvoj tradicionalnih aktivnosti na otocima, a da se životinje za lov, kao što su divlje svinje, čije prirodno stanište nije na otocima, uklone s otoka jer ugrožavaju bioraznolikost i čine štete stanovništvu.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙