FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kulaš: nije podignuta kaznena prijava za usmrćenje supova

RIJEKA, 20. prosinca 2004. (Hina) - Glasnogovornica primorsko-goranskePolicijske uprave Mirjana Kulaš opovrgnula je danas jučerašnjuobavijest iz Operativnog dežurstva PU-a da je podignuta kaznenaprijava protiv nepoznata počinitelja zbog usmrćenja 10 bjeloglavihsupova na otoku Rabu.
RIJEKA, 20. prosinca 2004. (Hina) - Glasnogovornica primorsko-goranske Policijske uprave Mirjana Kulaš opovrgnula je danas jučerašnju obavijest iz Operativnog dežurstva PU-a da je podignuta kaznena prijava protiv nepoznata počinitelja zbog usmrćenja 10 bjeloglavih supova na otoku Rabu.

Kazala je da će policija o daljnjim koracima, odnosno o mogućem podizanju kaznene prijave odlučiti nakon cjelokupna izvida i detaljna pregleda i toksikološke analize mrtvih supova na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Navela je da se rezultati tog pregleda očekuju danas.

Izvijestila je da je policija na Rabu obaviještena o pronalasku mrtvih supova u četvrtak te da su na mjesto pronalaska deset mrtvih ptica i jedne koja je davala znakove života s policijskim djelatnicima izišli i inspektori zaštite okoliša PU-a i članovi udruge "Eko Centra Caput Insulae" s Cresa. Očevidom je utvrđeno da nisu pronađeni tragovi i obavijesti koji bi upućivali na uporabu vatrenog oružja u usmrćenju tih supova.

Na upit o zahtjevu za unutarnjom kontrolom u policiji koji je u subotu PU podnio predsjednik udruge "Eko Centar Caput Insulae" Goran Sušić, na temelju sumnje da jedan policajac s Raba, inače lovac, skriva dokaze i usmjeruje istragu o ovom slučaju u pogrješnu smjeru, Kulaš je odgovorila da se u PU ne provodi unutarnja kontrola.

Navela je da su u istragu uključeni najodgovorniji ljudi te da će se, ako se naknadno utvrdi da je bilo propusta u radu policajaca, pokrenuti potrebne mjere. Sušić za usmrćenje supova optužuje lovce s Raba, tvrdeći da se oni protive nastojanjima te udruge da očuva autohtone životinjske vrste na kvarnerskim otocima.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙