FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adlešić: da nije bilo HSLS-a, sporazum Račan-Drnovšek ne bi ostao na parafu

PULA, 23. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednička kandidatkinja HSLS-aĐurđa Adlešić u Puli je, govoreći o stanju u Savudrijskoj vali,ustvrdila da je ponosna što je svojedobno upravo njezina strankaizazvala krizu Račanove Vlade jer, kako je rekla, "da tada nisureagirali, parafirani sporazum Račan-Drnovšek ne bi ostao samo naparafu, već bi taj dio Savudrijske vale postao tuđ teritorij".
PULA, 23. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednička kandidatkinja HSLS-a Đurđa Adlešić u Puli je, govoreći o stanju u Savudrijskoj vali, ustvrdila da je ponosna što je svojedobno upravo njezina stranka izazvala krizu Račanove Vlade jer, kako je rekla, "da tada nisu reagirali, parafirani sporazum Račan-Drnovšek ne bi ostao samo na parafu, već bi taj dio Savudrijske vale postao tuđ teritorij".

Ona stoga smatra važnim da se s predstavnicima nove slovenske vlade razgovara o tom pitanju.

Za posjeta Istarskoj županiji predsjednička kandidatkinja HSLS-a Đurđa Adlešić je rekla kako bi se do idućih predsjedničkih izbora trebao odrediti fiksan nadnevak njihova održavanja te visina novčane svote koju će pojedini kandidat utrošiti u tijeku kampanje. Ustvrdila je kako je očito da su kampanje pojedinih predsjedničkih kandidata višestruko skuplje nego oni to sami govore u javnosti.

Đurđa Adlešić rasipanje novca za predsjedničku kampanju smatra pokazateljem socijalne neosjetljivosti u državi s velikim brojem siromašnih.

Govoreći o ovlastima predsjednika države, smatra kako on ima velik javni utjecaj, pri čemu je izrazila žaljenje što sadašnji predsjednik Stjepan Mesić nije iskoristio svoj veći utjecaj u području gospodarstva i borbe protiv korupcije, iako je priznala Mesićeve zasluge u vanjskoj politici, zbog kojih je, drži ona, "Hrvatska postala simpatičnija svijetu".

Upozorivši kako se predsjednik Mesić ne može predstavljati predsjednikom građaninom jer ga podupire više stranaka, a Jadranka Kosor svoje mjesto isključivo vidi kroz Sanaderovo, kandidatkinja Adlešić poručila je da, ako jedno od njih pobijedi, valja imati na umu da je riječ o opasnim opcijama koje neće donijeti napredak hrvatskoj državi.

"Zalažem se za novu i drukčiju Hrvatsku, mladu i obrazovanu zemlju, neopterećenu naslijeđem prošlosti", zaključila je predsjednička kandidatkinja HSLS-a Đurđa Adlešić koja se zatim družila s građanima Pule.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙