FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adlešić: Hrvatska treba kompetentnog predsjednika

SPLIT, 14. prosinca 2004. (Hina) - Kandidatkinja HSLS-a za predsjednicuRepublike Hrvatske Đurđa Adlešić izjavila je danas u Splitu daHrvatska treba kompetentnog predsjednika jer, kako je rekla, da smo gaimali, sada ne bi bilo 400 tisuća nezaposlenih.
SPLIT, 14. prosinca 2004. (Hina) - Kandidatkinja HSLS-a za predsjednicu Republike Hrvatske Đurđa Adlešić izjavila je danas u Splitu da Hrvatska treba kompetentnog predsjednika jer, kako je rekla, da smo ga imali, sada ne bi bilo 400 tisuća nezaposlenih.

Da je aktualni predsjednik tako energično, kao što je zatražio smjenu špijuna, zatražio smjenu nekog visoko pozicioniranog zbog korupcije, bila bi to prava poruka Europskoj uniji, rekla je Adlešić na konferenciji za novinare.

Navela je da je ta njezina konferencija za novinare u funkciji pretkampanje, ocijenivši da će se izborna kampanja od 15 dana, kada se uračunaju božićni blagdani, svesti na svega nekoliko dana.

U svojoj će kampanji, navela je, izravno kontaktirati s gospodarstvenicima i građanima, a plakata će biti vrlo malo. Pozvala je građane da u što većem broju iziđu na izbore jer postoji opasnost da zbog zadnjih događaja, koje ne smatra aferama već klasičnim podmetanjima, dio građana odustane od izlaska na birališta.

Najvećom, kako je rekla, rak-ranom Hrvatske smatra gospodarstvo koje se može razvijati tek nakon što se zaustavi korupcija i donesu jasni zakoni.

I to je posao predsjednika koji znatno energičnije mora poduzimati korake u pripremama za ulazak u Europsku uniju, ustvrdila je.

Odgovarajući na novinarske upite, istaknula je da je sadašnji izborni zakon razlog "inflacije" predsjedničkih kandidata jer, po njezinu mišljenju, 10.000 potpisa može prikupiti svatko, a i svatko misli da može biti predsjednik države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙