FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đ. Adlešić u Šibeniku: očekujem ozbiljnost birača

ŠIBENIK, 13. prosinca 2004. (Hina) - Kandidatkinja HSLS-a zapredsjednicu države Đurđa Adlešić večeras je na tiskovnoj konferencijiu Šibeniku naglasila da se njezin izborni program temelji nagospodarskom razvoju, smanjenju nezaposlenosti i decentralizacijidržave te da očekuje ozbiljnost birača "jer to zahtijeva stanje uHrvatskoj".
ŠIBENIK, 13. prosinca 2004. (Hina) - Kandidatkinja HSLS-a za predsjednicu države Đurđa Adlešić večeras je na tiskovnoj konferenciji u Šibeniku naglasila da se njezin izborni program temelji na gospodarskom razvoju, smanjenju nezaposlenosti i decentralizaciji države te da očekuje ozbiljnost birača "jer to zahtijeva stanje u Hrvatskoj".

Nije slučajno što sam nakon predaje kandidature Državnom izbornom povjerenstvu došla najprije u Šibenik jer su ključni dijelovi mog izbornog programa gospodarski razvoj zemlje i borba protiv vojske nezaposlenih: mladih koji prvi put traže posao i već razmišljaju o odlasku u inozemstvo, i onih iz srednjeg naraštaja, kazala je Adlešić.

HSLS-ova predsjednička kandidatkinja ocijenila je da ovlasti predsjednika države nisu male pa ih ne treba povećavati. Njima se treba samo na pravi način koristiti, kao i javnim utjecajem koji mora imati predsjednik države, dodala je.

"Da je sadašnji hrvatski predsjednik količinu energije koju je uložio u rješavanje špijunskih afera usmjerio u borbu protiv korupcije, bila bi to najbolja preporuka stranim ulagačima da dođu ulagati u Hrvatsku. Protiv korupcije se treba boriti ne samo zakonskim propisima koji su podložni promjeni nego i snažnom političkom voljom", ustvrdila je Adlešić.

Dodala je da se socijalna slika Hrvatske s gotovo 400.000 nezaposlenih može popraviti samo snažnim gospodarskim razvojem, a ne povremenim izdvajanjem novca iz državnog proračuna da bi se zadovoljile pojedine skupine stanovništva.

Adlešić je upozorila i da se državna vlast treba ravnopravno odnositi prema svim gradovima i županijama te provesti stvarnu decentralizaciju. Naglasila je da kao bjelovarska gradonačelnica, za razliku od ostalih predsjedničkih kandidata, "dobro zna što znači ne živjeti u Zagrebu".

Nije željela komentirati ostale predsjedničke kandidate jer ju zanima jedino stanje u zemlji i pripreme za ulazak u Europsku uniju, za koji, po njezinim riječima, Hrvatska još nije pripremljena.

Adlešić smatra drugi krug predsjedničkih izbora "vrlo vjerojatnim", a sebe vidi kao "predsjednicu osobu", te se u izbornoj kampanji neće služiti "ženskom retorikom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙