FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adlešić: Zadovoljna sam Bozanićevom božićnom porukom

ŠIBENIK, 22. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednička kandidatkinja HSLS-aĐurđa Adlešić osvrnula se danas na tiskovnoj konferenciji u Šibenikuna božićnu poruku zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića,naglasivši da je s velikim zadovoljstvom čula njegove riječi kakoHrvatsku rastaču grijesi korupcije i nesolidarnosti bez morala isavjesti, te kako borba protiv korupcije u Hrvatskoj mora bitizajednički cilj i Crkve i države.
ŠIBENIK, 22. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednička kandidatkinja HSLS-a Đurđa Adlešić osvrnula se danas na tiskovnoj konferenciji u Šibeniku na božićnu poruku zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, naglasivši da je s velikim zadovoljstvom čula njegove riječi kako Hrvatsku rastaču grijesi korupcije i nesolidarnosti bez morala i savjesti, te kako borba protiv korupcije u Hrvatskoj mora biti zajednički cilj i Crkve i države.

Dodala je kako u čitavoj kampanji govori o korupciji, no, ocijenila je Adlešić, "riječ Crkve je puno snažnija. Korupcija je bolest naše zemlje, kao i težak socijalni položaj".

Napomenula je kako je, obilazeći Hrvatsku ovih dana, zaključila da je siromašnih puno više od službenih podataka, koji govore o 400.000 siromašnih.

"Njima je sasvim sigurno teško gledati kampanju za koju pojedini kandidati troše i više od pet milijuna kuna. Voditi predsjedničku kampanju uoči Božića nekorektno je prema građanima, a ujedno se marginalizira uloga predsjednika, jer ovo nije vrijeme za velike odluke", ocijenila je predsjednička kandidatkinja HSLS-a.

Đurđa Adlešić je također pozvala predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Jadranku Kosor - koja, kako je kazala, "također često govori o obitelji i pravu na blagdanski ručak" - da se zajedno zauzmu kako bi radnici Imostroja uoči blagdana dobili zaostale plaće.

Adlešić je kazala i kako će vodstvo HSLS-a tražiti promjenu Izbornog zakona, ograničenje novca za predsjedničku kampanju i "barem 40.000 potpisa za predsjedničku kandidaturu".

Izvijestila je novinare i o svom sinoćnjem posjetu Kninu, kad je tamošnjoj Caritasovoj pučkoj kuhinji darovala 500 pilića za blagdane. Dodala je da "Kninu konačno treba stvarna, a ne potpora na riječima", najavivši da će HSLS u dogovoru s Ministarstvom znanosti tražiti da se u Kninu otvori veleučilište.

Na novinarski upit za koga bi glasovala da nije predsjednička kandidatkinja Đurđa Adlešić je odgovorila kako je pravo pitanje "bi li uopće izišla na izbore".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙