FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSD podržava predsjedničku kandidatkinju HSLS-a Đurđu Adlešić

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski socijaldemokrati (HSD)odlučili su podržati predsjedničku kandidatkinju Hrvatske socijalnoliberalne stranke (HSLS) Đurđu Adlešić. iznijeto je danas nakonferenciji za novinare tih dviju stranaka.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski socijaldemokrati (HSD) odlučili su podržati predsjedničku kandidatkinju Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS) Đurđu Adlešić. iznijeto je danas na konferenciji za novinare tih dviju stranaka.

Predsjednik HSLS-a, Ivan Čehok naglasio je da je Malo vijeće stranke sinoć prihvatilo potporu HSD-a i dodao da je ta stranka po svojim političkim načelima slična HSLS-u.

Obrazloživši razloge zašto HSD podržava Đurđu Adlešić njezin predsjednik Jerko Zovak rekao je da se ona uklapa u HSD-ovu viziju tzv. "trećeg puta" za Hrvatsku koji bi objedinio i nacionalnu osvješenost i europsku orijentaciju. Mi je podržavamo iz čisto političkih razloga jer smatramo da utjelovljuje ta dva načela, dodao je Zovak.

Danas imamo dva kandidata za predsjednika od koji je jedan Stjepan Mesić koji predstavlja europsku ali ne i nacionalnu samosvjesnu politiku te kandidatkinju HDZ-a Jadranku Kosor koja, iako nacionalno samosvjesna, nije dovoljno europski orijentirana, smatra Zovak.

Zahvalivši na potpori HSD-a, Đurđa Adlešić rekla je da ju je i očekivala jer, navela je, podupiru je mnogi neopredijeljeni birači, većinom mlađe dobi.

Prema analizama kojima raspolaže kaže da ne krade glasove niti Jadranki Kosor niti Stjepanu Mesiću te da značajan broj birača želi promjenu.

Podsjetila je da je danas međunarodni dan borbe protiv korupcije protiv koje će se boriti ako bude izabrana za predsjednicu.

Na novinarski upit je li skupila 10 tisuća potpisa rekla je da su oni prikupljeni te da će u ponedjeljak biti predati Državnom izbornom povjerenstvu.

Najavila je da će stranka transparentno objaviti i sve podatke o financiranju njezine predizborne kampanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙