FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irački premijer tvrdi da iz Sirije dolaze teroristi

AMMAN, 23. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Irački premijer Iyad Allawiizjavio je da je sirijskome predsjedniku Bashiru al-Assadu poslaoporuku s dokazima da oružane skupine organiziraju terorističke napadena irak sa sirijskoga teritorija, objavljeno je u četvrtak.
AMMAN, 23. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Irački premijer Iyad Allawi izjavio je da je sirijskome predsjedniku Bashiru al-Assadu poslao poruku s dokazima da oružane skupine organiziraju terorističke napade na irak sa sirijskoga teritorija, objavljeno je u četvrtak.

"U svojoj sam poruci poslao dokaze i priznanja terorističkih elemenata i zatražio pomoć da se zaustave teroristički napadi organizirani u Siriji, a jasno sam rekao i da posljedice bilo kakva pogorošanja stanja u Iraku neće stati na granici", rekao je Allawi u intervjuu za jordanski list al-Rai.

Zatražio je i izručenje nekadašnjih iračkih dužnosnika, među ostalima i Sabaawija, polubrata Sadama Huseina te Tahera Habbousha, nekadašnjega šefa obavještajaca.

"Imamo dokaz da su ta dvojica i drugi dužnosnici svrgnutoga režima zloupotrebljavalli svoju nazočnost u Siriji na štetu Iraka", rekao je Allawi.

"Sastao sam se s predsjednikom al-Assadom i on je pristao osnovati zajedničko iračko-sirijsko tijelo za nadzor granice", dodao je Allawi.

Allawi je pohvalio jordanske, kuvajtske i turske vlasti zbog sprečavanja terorističkih napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙