FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas i Roed-Larsen sastali se u Amanu

AMAN, 12. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Čelnik Palestinske oslobodilačkeorganizacije (PLO) Mahmud Abas sastao se u nedjelju u Amanu s posebnimizaslanikom UN-a za Bliski istok Terjeom Roed-Larsenom kako birazgovarali o palestinskim predsjedničkim izborima predviđenim za 9.siječnja, izjavio je jedan palestinski dužnosnik.
AMAN, 12. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Čelnik Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Mahmud Abas sastao se u nedjelju u Amanu s posebnim izaslanikom UN-a za Bliski istok Terjeom Roed-Larsenom kako bi razgovarali o palestinskim predsjedničkim izborima predviđenim za 9. siječnja, izjavio je jedan palestinski dužnosnik.

Palestinski otpravnik poslova u Jordanu Atallah Khairy rekao je za France Presse da su Abas i palestinski premijer Ahmed Korei zatražili od Roed-Larsena tijekom sastanka "potporu palestinskim izborima", te da se izvrši pritisak na Izrael kako bi se biračima osigurao slobodan pristup glasačkim mjestima.

Prema njegovim riječima, Roed-Larsen je doputovao u Jordan "posebice" zbog susreta s Abasom, kandidatom za palestinskog predsjednika.

Nakon susreta, Abas je otputovao u Kuvajt, u posjet koji bi trebao otvoriti novu stranicu u odnosima između Palestinaca i tog emirata koji su zamrznuti još od krize u Perzijskom zaljevu 1990.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙